Gündem Cinayeti haber vermiş!

Cinayeti haber vermiş!

08.09.2014 - 16:18 | Son Güncellenme:

Adana’da kendisini aldattığını düşündüğü eşini elleriyle boğarak öldüren adamın kızı annesinin cenazesinde, "Annemi öldürdüğü an babam da öldü, o adamın Allah belasını versin. Hiç suçu olmayan anneme nasıl kıydın, hiç mi insafın yok" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Katil koca ise eşinin kendisini aldattığını savundu, telefon konuşmalarını dinlediğini iddia etti. Zanlı, daha önce eşinin annesine "Kızını yakacağım, sigara içeceğim" demiş.

Cinayeti haber vermiş

Özel bir şirkette çalışan Hasan Y. (47) 15 yıl önce Halime Y. (44) ile evlendi. Bu evlilikten Aleyna (14) ve Hilal (10) isimli iki kız çocukları oldu. Halime Y. Adana’da Suriyeli mültecilerin kalması için yapılan kampta özel güvenlik elemanı olarak çalışmaya başladı. Hasan Y., eşinin burada çalışmaya başladıktan sonra kendisini aldattığından şüphelenerek eşiyle sürekli tartışmaya başladı.

Haberin Devamı

"KIZINI ÖLDÜRDÜM GELİN ALIN"

Hasan Y., internet üzerinden eşinin telefonuna teknik takip yapacak bir program yükleyerek takip etmeye başladı. 7 Eylül gecesi eve gelip eşine, "Bana ihanet ediyorsun" diye tartışıp elleriyle boğarak öldürdü. Öldürdükten sonra da karşısına geçip sigara içip Halime Y.’nin annesi Aliye İnan’ı (61) arayıp, "Kızını öldürdüm gelin alın, şimdi sigara içiyorum" dedi. Daha sonra da polisi arayarak, "Eşimi öldürdüm gelin beni alın" diye ihbarda bulundu.

"HİÇ Mİ İNSAFIN YOK BABA"

Cenazede Halime Y.’nin kızları gözyaşlarına boğuldu. Yakınları kardeşlere sarılarak teselli etmeye çalıştı. Aleyna Y.’nin "Ne yaptı annem sana, ne yaptı, ben olsaydım anne seni öldürtmezdim. Annem böyle bir ölümü hak etti mi? Ne istedin annemden ne yaptı sana. Hiç mi acımadın hiç mi insafın yoktu senin" diye ağladı.

Haberin Devamı

'KIZINI YAKACAĞIM, SİGARA İÇECEĞİM' DEMİŞ

Aleyna Y., annesinin hiçbir günahı olmadığını ifade ederek, "Annemin özel güvenlik olmasını babam istedi. Elleriyle sertifikasını aldı. Ama sonra annemi öldürdü. O babam olacak adamın Allah belasını versin. Annemi öldürdüğü an benim için babam da öldü. Benim annemin hiçbir günahı yoktu. Namusuyla çalışır, namusuyla gelirdi eve. Neyini gördün, annem babamı aldatmadı" diye ağladı.

Halime Y.’nin annesi Aliye İnan ise damadının kızına bir gün olsun gün yüzü göstermediğini söyleyerek, "Evlendiği günden beri kızıma kan kusturdu. Sürekli bana ’kızını yakacağım öldürüp karşısına geçip sigara içeceğim’ diyordu. Sonunda bunu yaptı" diye konuştu.

EŞİM SIK SIK TELEFONLA KONUŞUYORDU

Hasan Y. nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, eşinin özel güvenlik görevlisi olarak işe başladıktan sonra M.S. ile sık sık telefonla konuşmasından şüphelendiğini belirterek, "Bunu eşime sorduğumda iş yerinde şefi olduğunu ve yardımlarından dolayı sık sık konuştuğunu söyledi. Buna rağmen telefon görüşmelerinden aralarında bir yakınlaşma olduğunu tahmin ettim" dedi.

PROGRAM YÜKLEYEBİLMEK İÇİN OPERATÖRÜNÜ DEĞİŞTİRMİŞ

Eşi ile konuştuğu erkek arasındaki konuşmaları dinlemek için internetten programlar indirdiğini belirten Hasan Y. şunları anlattı:"Kullandığımız GSM operatörünün hattı bu programlara izin vermeyince numaralarımızı başka bir operatöre taşıdım. İndirdiğim programlar sayesinde eşim ve M.S.’nin arasındaki konuşmaları dinledim. Yaklaşık 2,5 ay ikisinin arasındaki telefon irtibatı devam etti. İş yerimden eşime söylemeden izne ayrıldım. Olay akşamı yine eşimin telefonunu dinlediğim sırada, eşim M.S.’ye ’Gözlerine baktığım zaman yaşadığımı anlıyorum’ dediğini duyunca dünyam yıkıldı. Dinlediğim telefon görüşmelerini kaydettiğim için ona da dinlettim. Konuşmaları dinleyince durumun ortaya çıktığını fark etti. Ben boşanmak için dava açacağımı söyledim. Eşim de bana boşanmayacağını, kendi hayatını yaşayacağını, benim de kendi hayatımı yaşamam gerektiğini ve buna alışmam gerektiğini söyledi. Ben bunun üzerine kendimi kaybettim. Koltukta oturduğu sırada boğazından tuttuğumu hatırlıyorum, sonra kendimi kaybetmiştim. Olanlar oldu. Çocuklarımız evde değildi. Çocuklarımdan dolayı çok pişmanım."