Gündem Eşinin maaşını kayyumla alıyor

Eşinin maaşını kayyumla alıyor

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burcu Yabalak, PKK’lı teröristlerce kaçırılan polis eşi Sedat Yabalak’ın maaşını almak için dava açtı. Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı ve Yabalak, kayyumla eşinin maaşını almaya hak kazandı

Eşinin maaşını  kayyumla alıyor

PKK tarafından 1 yıl önce kaçırılarak Kandil’e götürülen polis memuru Sedat Yabalak’ın eşi Burcu Yabalak, yaşadığı ekonomik sıkıntılar sonrası eşinin maaşını almak için dava açtı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan yargı süreci sonrası mahkeme kararıyla atanan kayyumla eşinin maaşını almaya hak kazanan Yabalak, “Eşim kaçırıldıktan sonra 3 çocuğumla yapayalnız kaldım. Bir yandan eşimin sağ salim dönmesi için çabalarken bir yandan da geçim derdi başladı. Hayatımız alt üst oldu” dedi.

Haberin Devamı

Kayyum atandı

Diyarbakır-Bingöl yolunda 28 Temmuz günü eşi ve 3 çocuğu ile birlikte seyahat eden 30 yaşındaki polis memuru Sedat Yabalak, yol kesen PKK’lı teröristlerce kaçırılarak Kandil’deki kampa götürüldü. Halen Kandil’de bulunduğu tahmin edilen Yabalak ile ilgili 1 yıllık süreçte edinilen tek bilgi ise 2016 başında terör örgütünün yayınladığı birkaç dakikalık videodan ibaret.

Gözleri önünde kaçırılan eşinin eve dönmesi için aylardır mücadele veren Burcu Yabalak, yaşadığı zor günleri Milliyet’e anlattı. Olayın ardından bir yandan eşinin geri dönmesi için çalmadık kapı bırakmayan Yabalak, bir yandan da 3 çocuğuyla birlikte geçim sıkıntısı yaşadı. Eşi kaçırıldıktan sonra hiçbir geliri olmadan yaşamaya çalışan Yabalak, çareyi eşinin maaşını alabilmek için dava açmakta buldu. O dönem polis eşinin görevi dolayısıyla Şanlıurfa’da bulunan Yabalak, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün kararını açıklayan mahkeme, polis memuru Sedat Yabalak’ın maaşına kayyum atadı. Eşinin maaşını kayyumla alan 31 yaşındaki Burcu Yabalak ise, ekonomik sıkıntısını aştığını ancak bir an önce eşine kavuşmak istediğini söyledi. Yabalak, şunları anlattı:

‘Eşimi geri istiyorum’

“Tam 1 yıl oluyor. Bir yandan eşimin bulunması için çabalarken bir yandan da geçim mücadelesi verdim. Eşim kaçırıldığında maaş kartı üzerindeydi. Bunun için kayyum davası açıldı. Kayyum ataması yapıldı. Eşimin maaşını kayyumla alıyorum. Karar açıklanan kadar ise mahkeme ara kararlar veriyordu. Kucağımda bebeğimle mahkemeye gidiyordum. 14, 8 ve 2 yaşlarında üç çocuğum var. Bütün düzenim alt üst olu. Ödenecek borçlarım var. 4 ay Şanlıurfa’da kaldıktan sonra Erzurum’a geldim. Eşimin maaşını alamayınca çalışmaya da başladım. Çocuklarıma babalarının yokluğunu hissettirmemem gerekiyor. Ben anneyim, güçlü durmam gerekiyor. Şimdi mahkeme kararıyla bir geçinebiliriz ama aklım eşimden gelecek haberde. O nefes alıyor mu? Şu an ne durumda. Yemek yedi mi? Sadece eşimi geri istiyorum. Diğer kaçırılanların da bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum.”