Gündem Esir şehrin insanları!

Esir şehrin insanları!

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar kalınlığının bazı bölgelerde 1 metreyi aştığı İstanbul’da hava trafiği felç oldu. 600’den fazla seferin iptal edildiği İstanbul’da 15 bin yolcu otellere yerleştirildi... Uçuş için hazırlanmak istenen uçakların kapısı donduğu için açılmadı. Kentte eğitim öğretime 1 günlük ara verildi...

Esir şehrin insanları

İstanbul’da geçtiğimiz Cuma akşamı başlayan kar yağışı dün de aralıklarla devam ederken, havada trafik durma noktasına geldi. Karada Pazar gününün de etkisiyle yoğunluk yaşanmazken ana arterlerde trafik akıcıydı. Ara sokaklarda ise buzlanma yaşandığı için birçok araç park yerlerinden çıkamadı. Karayolları ekiplerine ait araçlar herhangi bir olumsuzluğa karşı kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparken, kış lastiği ya da zinciri olmayan sürücüler yollarda güçlük yaşadı.

Haberin Devamı

İBB ekipleri gece boyunca TEM karayolunda, kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağlarken, karayollarının tıkanmasının ve yaşanan kazaların kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı belirtildi. Yağışın başladığı günden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede, üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yapen belediye ekipleri trafikte bekleyen vatandaşlara da kumanya, çay ve hazır çorba dağıttı. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığı 2 günde 8 bin 689 ton tuz, 36 ton solisyon kullanırken, 723 evsiz vatandaş da Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir edildi.

Deniz ulaşımı iptal

Esir şehrin insanları

İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ederken asıl darbeyi ise havayolları aldı. Türk Hava Yolları(THY), dün saat 17.00’a kadar olan Atatürk Havalimanı’ndaki iç hat seferlerinin tamamını iptal ederken, iç ve dış hatlarda şirketin iptal ettiği sefer sayısı 600’ü aştı. Seferleri iptal olan yolcular, biletlerini değiştirmek için havalimanındaki THY bilet satış ofisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

15 bin yolcu otellerde

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada “Gece boyunca DHMİ ve ekiplerimizin yoğun çalışması ile Atatürk Havalimanı’ndan seferler 08.00 itibariyle peyderpey yapılmaya başlanılacaktır. Dün(Cumartesi) İstanbul’a gelecek 74 uçağımız aşırı kar yağışı sebebiyle 12 ayrı havalimanına divert etmiş olup, 10 bin 271 yolcumuz otellere alınmıştır. Seferlerimizdeki iptaller sebebi ile 5 bin yolcumuz İstanbul’da otellere alınmıştır. İhtiyacı olan yolcularımıza 4 bin battaniye, çocuk bezi, mama ve süt verilmiştir. Gayretimize rağmen üzdüğümüz yolculardan özür dileriz” ifadelerini kullandı.

Uçak kapısı açılmadı

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan yapılan uçuş seferlerinde aksamalar meydana geldi. Uçuşların iptali nedeniyle bazı yolcular otellere yerleştirilirken, bazıları ise terminalde sabahlamak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde uçuşlara hazırlanan uçakların kapıları, gece etkili olan kuvvetli rüzgar ve buzlanma nedeniyle açılmadı. kapıların açılması için uçaklara de-icing (buzlanmaya karşı özel sıvı) işlemi uygulandı.

Haberin Devamı

Boğaz geçişlere kapatıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanlığı, İstanbul Boğazı’nda, yoğun tipinin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle gemi geçişlerinin çift yönlü askıya alındığını bildirdi.

Topbaş: 2009’dan bu yana en yoğun kar yağışı yaşandı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’daki çalışmaları yerinde denetleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı bölgelerde 110 santimetreyi bulan kar yağışına yönelik “İstanbul’da 2009’dan bu yana en yoğun kar yağışı yaşandı” dedi. Karla mücadeleye ilişkin veri paylaşan Topbaş, “İstanbul genelinde 50 bin ton tuz döküldü ve 370 ton solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine de 40 bin ton civarında tuz yardımında bulunduk” diye konuştu.