Edirne Eski Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: "Çöp İmha Değil, Çöp Gömme Tesisi Olacak"

Eski Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: "Çöp İmha Değil, Çöp Gömme Tesisi Olacak"

27.09.2017 - 17:29 | Son Güncellenme:

.

Eski Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: Çöp İmha Değil, Çöp Gömme Tesisi Olacak

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, iki hafta önce işletme ihalesi imza töreni yapılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin çöp imha değil, çöp gömme sistemi olarak planlandığını söyledi.
Sedefçi, Edirne Katı Atık Birliği tarafından işletme ihalesi yapılan ve iki hafta önce Yıldırı Beyazıt Mahallesi’nde coşkulu bir şekilde işletme imzası atılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin çöp imha sistemi olarak değil, çöp gömme tesisi olarak tasarlandığını belirtti. Çöp gömme tesisinin doğaya zarar vereceğini ve bu sistemin Edirne halkının sağlığı için büyük bir tehlike oluşturacağını ifade eden Sedefçi, "Edirne’de şu an çöp arıtma tesisi yok. Çöp suyu dediğiniz asittir. Tek mebran buna ne kadar dayanacak? En kaliteli mebranı dahi kullansa o asit sızar ve doğaya karışır" dedi.
2019’da yapılacak yerel seçimler için bir kez daha aday olmak istediğini, bunun için de CHP ile görüşmeye çalıştığını ifade eden Sedefçi, "Ama her defasında engelleniyorum. Şu an nabız yokluyorum. Halk hangisini tercih ederse, CHP mi, AK Parti mi, Meral Akşener’in partisi mi olur göreceğiz. Edirne şu an büyük bir sıkıntıda. Bu kişi, gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı. 4 yılda yaptığı 2 iş var. Edirne’nin, bu işi bilen, bu enkazı temizleyecek tecrübeli birine ihtiyacı var. Ben ve ekibim bu işi gayet iyi biliyoruz. Göreve gelirsem de ilk işim çöp tesisini yıkmak olacak" ifadelerini kaydetti.