Samsun Eski Mobilyalara Yeniden Hayat Verdiler

Eski Mobilyalara Yeniden Hayat Verdiler

09.10.2017 - 16:35 | Son Güncellenme:

Samsun'da İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları Derneği Kültür Merkezi öğretici ve kursiyerleri, atıl vaziyetteki ahşap mobilyaları yenileyerek ekonomiye kazandırdı Dekoratif ahşap boyama ve el sanatları öğreticisi Kılıç: "4 ayda 100 kursiyerle, el oymacılığı ve ahşap yapımı kurslarında 500 parça eşya üzerinde çalışarak kullanılmayan eşyaları yeniden ekonomiye kazandırdık"

Eski Mobilyalara Yeniden Hayat Verdiler

SAMSUN (AA) - Samsun'da, İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları Derneği Kültür Merkezi öğretici ile kursiyerleri, atıl vaziyetteki mobilyaları yenileyerek satışa sundu.

Haberin Devamı

Öğretici ve kursiyelerlerin ellerinde yeniden hayat bulan ahşap mobilyalar, Samsun Kent Müzesi'nde açılan sergide satışa sunuldu.

Yemek masasından, oturma ve yatak odası takımlarına, sehpalara ve dekoratif ürünlere kadar 500 parçanın yer aldığı sergide ürünlerin fiyatları ise 150 lira ile 20 bin lira arasında değişiyor.

Dekoratif ahşap boyama ve el sanatları öğreticisi Neslihan Kılıç, AA muhabirine, sergiyle tüketim konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Serginin insanların ellerindeki eşyaların kıymetini bilmeleri konusunda farkındalık yaratacağına inandıklarını ifade eden Kılıç, "İnsanlara sadece yeni ürünlerle bir şey yapmayacaklarını ellerinde bulunan eşlayaları, anılarını şu anki döneme uygun şekilde çalışıp kullanılabilir hale getirebileceklerini anlatmak istedik. O yüzden ikinci el anısı ve hatırası olan malzemelerden çalışmalar yaptık." dedi.

Haberin Devamı

- Farkındalık oluşturmak istiyorlar

Merkezde 4 ayda 100 kursiyerin el oymacılığı ve ahşap yapımı kurslarında 500 parça eşya üzerinde çalıştığını anlatan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu eşyaları yeniden ekonomiye kazandırdık. Son zamanlarda insanlar yeni yeni fark ediyorlar eskilerin değerli ve sağlam olduğunu. Yeni yapılan ürünler çok daha pratik ve hızlı üretilen ürünler. Ahşabın doğallığını ve dayanıklılığını onları yenileyip daha güzel hale getirerek evlerinde kullanabileceklerini insanlara göstermek istedik. İnsanlar her şeyin sıfırdan alınıp yapılmayacağını masrafları minumuma indirebileceklerini ellerinde olanları da en güzel şekilde değerlendirebileceklerini gördüler."

Kılıç, ikinci el eşyaların bakım yapıldıktan sonra yeniden ilgi gördüğünü belirtti.

Sergide el oyması ahşap mobilyaların yanı sıra tablolar, seramik çalışmaları, çini takı tasarım, hat ve ebru ile katı sanatı ürünleri de sergileniyor.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile davetlilerin katılımıyla açılan sergi, 11 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.