Gündem Eski Organize Müdürü Ardıç firarda

Eski Organize Müdürü Ardıç firarda

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet içindeki yasa dışı yapılanma iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 29 polis hakkında “casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddialarından gözaltı ve yakalama kararı alındı. Çakallı’nın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken eski İstanbul Organize Şube Müdürü Hazmi Ardıç’ın firarda olduğu belirtildi.

Eski Organize Müdürü Ardıç firarda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan Savcı Okan Özsoy’un yürüttüğü operasyon kapsamında İstanbul başta olmak üzere aralarında Diyarbakır, Şırnak, Van, Bitlis, Çanakkale, Tunceli, Hakkâri, Siirt, Kars ve Sivas’ında bulunduğu 20 ilde dün eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu kez sosyal medyaya önceden yansımayan operasyonda hakkında gözaltı kararı alınan 6’sı emniyet müdürü, 29 polisten eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da aralarında bulunduğu 22’si yakalandı. Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın ise firarda olduğu belirtildi. 29 polis hakkında “casusluk, devlet sırrı niteliğindeki bilgiyi ifşa etmek, bilişim sistemini engellemek ve müdahale etmek, delil yok etmek, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, iftira, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddialarıyla işlem yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve ailesi, davaya müdahil oldu

Türkiye’de yaşayan herkesin kişisel kimlik bilgilerinin bulunduğu İstihbarat Daire Başkanlığı’nın DEVA (Detaylı Veri Analizi) 1-2 programından yasak sorgu yaptıkları iddiasıyla 10 polisin yargılandığı davada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının müdahillik talepleri kabul edildi. Sanık polislerden kimisi “görev”, kimisi “merak” nedeniyle Erdoğan ve ailesinin kimlik bilgilerine baktıklarını söylerken, bu bilgilere Google’dan da ulaşılabileceğini savundular.
Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklardan yedisi ile Erdoğan ailesinin avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı. Mahkeme Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, oğulları Bilal ve Burak Erdoğan, gelinleri Sema ve Reyyan Erdoğan, kız kardeşi Vesile İlgen ve eşi Ziya İlgen’in müdahillik talebinin kabul etti. (ANKARA Milliyet)