Kastamonu ESKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, KASTAMONU’DA

ESKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, KASTAMONU’DA

05.03.2015 - 20:25 | Son Güncellenme:

.

ESKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, KASTAMONU’DA

Eski Sağlık Bakanı Akdağ, Kastamonu’yu ziyaret etti. Akdağ, uzun zamandır açılması beklenen Özel Uğurlu Hastanesi’nin kangren hale geldiğini söyledi.
Bir konferans için Kastamonu’ya gelen eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Vali Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti. Vali Günaydın’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan eski Bakan Akdağ, ardından Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan şehir hakkında bilgiler alan Akdağ, Kastamonu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdiği destekle tüm dikkatleri üzerine çektiğini ifade ederek, “Kastamonu’dan yüzde 66’lık bir oy oranın ile AK Parti, Kastamonu’dan 3 milletvekili çıkaracaktır. Tabii ki bu kolay olmaz. Ben 13 senedir aktif siyaset yapıyorum. Bu süreç içinde bu partinin en güçlü omurgası teşkilatlarıdır. Bütün bu 13 sene boyunca teşkilatlar değişti ama memleketin meselesine her zaman destek çıktılar. Teşkilatlardaki arkadaşlar, AK Parti’nin geleceğimize hizmet edeceklerine inandıkları için buradalar. Bunun başka izahı yok” dedi.
“KASTAMONU’DA SAĞLIK HİZMETİ YANI SARI BİNA SORUNU VAR”
Sağlık sektöründe büyük atılımlar yaptıklarına işaret eden Recep Akdağ, “Bunu hep birlikte başardık. Bu çatı altında çalışmalara devam etmeliyiz. Burada yaptığımız hayrı hiçbir şeyle kıyaslayamayız. Bunun sevabı hepimizin sevabı. Bütün dünyanın sigara firmalarına kafa tuttuğumuzda, siz arkamızda olmasaydınız bunu başaramazdık. Bu şehirde sağlık hizmeti açısından değil de, binası açısından sıkıntıları var. Bununda bir sorumlusu var. Lüzumsuz yere buradan bir bina alındı, götürüldü. Ben buna karşı çıktım. 10 senedir bina boş kaldı. Buna rağmen o binaların aynı alanda yapılması için mücadele ettim ve bunu başardık. Biraz gecikmişte olsa, bina yenilince hizmetler katlanarak şehre gelir. Üniversitemiz tıp fakültesinin Hacettepe’nin bünyesinden alıyor, aldıktan sonra da devlet hastanesiyle üniversite hastanesini birleştirip, eğitim kısmını üniversitenin, yönetim ve mali kısmını Sağlık Bakanlığı’nın yapmasını sağlayacak. Buna afiliasyon diyoruz. Bunu birçok ilde de uyguluyoruz. Hepsi de başarılı oldu” diye konuştu.
“AFİLİASYON SİSTEMİ OLMADAN TIP FAKÜLTESİ GELİŞEMEZ”
Afiliasyon sisteminin olmaması durumunda Kastamonu Tıp Fakültesinin tek başına gelişemeyeceğine işaret eden Recep Akdağ, “Bu teşkilatın arkasında durduğu talebe hiçbir kimse hayır diyemez. Gücü birleştirmek gerekiyor. Kastamonu’nun nüfusu 400 bine yakın bir nüfus. Bu nüfusu 2 büyük hastanede parçalarsak, hastanelerde bir türlü abat olmaz. Nüfuslar o hastaneye beslemek için yetmez. Çünkü hastaneler hastalarla büyür. Hiç kimsenin hasta olmasını istemeyiz ama hayatın gerçeği bu” şeklinde konuştu.
Ilgaz Tüneli’nin yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyduğunu anlatan Recep Akdağ, “Kastamonu, başkentin yanında bir şehir haline geliyor. Sağlıkta dönüşümün nasıl gerçekleştiğini burada ve daha sonra farklı ülkelerde anlatacağız. Kadınlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlerden 3-0’ı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“KURUCAŞİLE İLE SAMSUN KARAYOLU, DUBLE YOLLA BAĞLANSIN”
Kastamonu’nun en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğini ifade eden Başkan Babaş, “Karadeniz Sahil Yolunu ve İnebolu Limanı’nı bir türlü yapamadık. Benim için en büyük proje Ilgaz Tüneli’nden sonra İnebolu Limanı’dır. İnebolu Limanı yapabilirsek, Kastamonu önündeki bütün engeller büyük çapta çözülür. Liman için projelendirmeler var ama ben projeleri küçük çapta olduğunu gördüm. Ben daha çok konteyner bir liman istiyorum. Zaten İnebolu Limanı ile Mersin Limanı’nın birleştirilmesi var. Kurucaşile ile Samsun yolunu duble yolla bağlayabilirsek çok daha iyi olur. Kastamonu’da maden sektörü var. Küre’de Türkiye’de en büyük maden işletmelerinden biri var. Onun için de liman gerekli. Liman olursa orası daha büyük bir işletme haline gelir. İnebolu Limanı yapılırsa, zaten yol akabinde gelir” dedi.
“UĞURLU HASTANESİ KANGREN OLMUŞ DURUMDA”
Sağlık sektöründe hükümetin çok ciddi yatırımları olduğuna dikkat çeken Başkan Babaş, yapımı devam eden 400 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatının hızla devam ettiğini ifade ederek, “Özel Uğurlu Hastanemiz var. Kangren olmuş durumda. Bunu çözemiyoruz. 8-10 aydır uğraşıyorum çözemedim. Özel sektör yaptı, bazı nedenlerle açamadı. Şimdide borç yüzünden açamıyor. Bir türlü girişimcilerle onları buluşturamadık. 50 milyonluk fiziksel yatırım var. Ruhsat sahibi inşaatı yapana binayı verdi. Fakat ruhsat Atıf Uğurlu diye bir arkadaşımızda. Hastanenin açılması için yaklaşık 100 milyon TL bir para lazım. Bu hastane son sistem olarak yapıldı. Bir türlü buna çözüm bulamadık” diye konuştu.
Belediye ziyaretinin ardından, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığına geçen Recep Akdağ, burada AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve partililerle bir araya geldi. Eski Sağlık Bakanı Akdağ, yeni göreve gelen Uluay ile Namlı’ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.