Gündem Eski TÜBİTAK’çılara yakalama kararı

Eski TÜBİTAK’çılara yakalama kararı

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kozmik Oda’ soruşturmasında kumpas kurdukları gerekçesiyle açılan davanın, aynı soruşturmadaki savcı ve hâkimlerin Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yargılandığı davayla birleştirilmesi talep edildi...

Eski TÜBİTAK’çılara yakalama kararı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast gerekçesiyle 2009’da yapılan ‘Kozmik Oda’ soruşturmasında kumpas kurdukları gerekçesiyle eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve darbe girişiminin ardından TSK’dan ihraç edilen eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin de arasında bulunduğu 121 kişi hakkında açılan davanın, aynı soruşturmada görev alan savcı ve hakimlerin Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yargılandığı davayla birleştirilmesi talep edildi.
18 sanığa yakalama
Mahkeme, kumpas soruşturması kapsamında Kozmik Oda’lardan kopyalanan devlet sırrı bilgilerin bulunduğu hard diskleri çözen TÜBİTAK eski çalışanları Burak Akoğuz, Ebubekir Yalçınkaya, Süheyl Mustafa Keskin ile Ünal Tatar’ın da bulunduğu 18 sanık hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Ankara dışındaki mağdur ve müştekilerin beyanlarının alınması için talimat yazacak olan mahkeme, müşteki Genelkurmay Başkanlığı adına da duruşma gün ve saatini bildirir çağrı kağıdı çıkartılmasını kararlaştırdı.
‘ByLock’ içerikleri
‘ByLock’ kullanıcısı olduğu bildirilen sanıkların varsa görüşme içeriklerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istenmesine de karar verildi.

Haberin Devamı