İzmir Eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisinin Yargılandığı Dava

Eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisinin Yargılandığı Dava

01.06.2017 - 20:59 | Son Güncellenme:

FETÖ yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Yazgan hakim karşısına çıktı

Eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisinin Yargılandığı Dava

İZMİR (AA) - İzmir'de, eski Zaman gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Yazgan ve avukatı hazır bulundu.

Yazgan, hakkındaki suçlamaları reddederek, gözaltında kaldığı 18 gün boyunca neyle suçlandığını söyleyen bir merci bulamadığını iddia etti.

Örgüt yöneticiliği iddiasını kabul etmediğini belirten Yazgan, "Bütün terör örgütlerini lanetliyorum. O gece darbecileri lanetleyen ilk gazetecilerden biriyim. Tweetlerim gösterir. 18 gün gözaltında tutulan bir gazeteci yok. İsimsiz dilekçeyle gözaltına alındım. Hukuki anlamda değeri yok. İş adamlarına abilik yaptığım suçlamasıyla. Kur'an-ı Kerim okumasını bile bilmiyorum. İddianamede geçtiği gibi iş adamlarına abilik yapsaydım hesabımda milyonlar olurdu. Gazete ortaklığı söz konusu değildir. BBP'nin içinde tasfiyeler yapıp yönetici getirdiğim söyleniyor, bu doğru değildir. ByLock kullanmadım." dedi.

Haberin Devamı

Hem gazete yönetimi hem de gazeteye atanan kayyumun, maaşını vermediğini ve çifte mağduriyet yaşadığını öne süren Yazgan, Bank Asyada maaş hesabının bulunduğunu ama bankaya destek olmadığını savundu.

Yazgan, "Ne cemaatçi ne tarikatçı ne sağcı ne solcuyum, önce insanım sonra da aydınım. 25-26 yıl mürekkep yalamış bir gazeteciyim. Ömrümü demokrasiye adamış bir insanım. Gazetecilik hayatım boyunca darbe karşıtı haberler yaptım. Vatan sevgimi kimse ölçemez. Büyük dedem Yemen'e gidip dönemeyenlerden. Benim Zaman gazetesiyle ilişkim profesyonel iş ilişkisidir. Zaman ile ilgili bir yargı kararı olsa çalışmazdım. Aylarca işsiz kaldım. Örgüt üyesi olsam yeni çıkardıkları gazetede iş verirlerdi." diye konuştu.

Tanık Mehmet Kürşat Yükselcan da BBP Konak İlçe Başkanı olduğunu dönemde sanık Yazgan ile yüz yüze 2 kere görüştükleri kaydetti.

Sanığı Ocak 2014'te bir yemekte gördüğünü ifade eden Yükselcan, o dönem İzmir Emniyet Müdürü olarak atanan Sami Uslu'ya ziyarete gittiklerini, ziyaret sonrasında da BBP İzmir İl Başkanı İsmail Gider'in sanık Vahit Yazgan ile randevusu olduğunu söyledi.

Randevunun Zaman gazetesi çalışanıyla olması nedeniyle gitmek istemediğine işaret eden Yükselcan, "Sanık lokantada 'Hizmet hareketi olarak bu kadar güçlüyken bu ile bir emniyet müdürü getirtemedik.' dedi. Kendisinin FETÖ üyesi olduğunu düşündüm." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sanık avukatı, müvekkili hakkında soyut yöneticilik veya üyelik iddiası olduğunu dile getirerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Yazgan'ın tutukluluk halinin devamı, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesi ve eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Ağustos 2016'da Zaman gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, iş adamlarıyla gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Yazgan hakkında "terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.