Gündem Eskinin ‘değnekçileri’ şimdi akademili oldu

Eskinin ‘değnekçileri’ şimdi akademili oldu

16.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en büyük baş ağrılarından olan ‘değnekçiler’in yerini alan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK görevlileri Akademi’de eğitiliyor

Eskinin ‘değnekçileri’ şimdi akademili oldu

Bir zamanlar “değnekçi” diye tabir edilen sokak otoparkçıları artık okullu oldu. İSPARK, kurduğu ‘Akademi’yle, “Otopark ve Ulaşım Hizmetleri Sertifikasyon Eğitimi” adlı programla bünyesindeki personeli eğitiyor. Eğitimde, otopark görevlilerine, iletişim, halkla ilişkiler, ileri sürüş ve park teknikleri dersleri veriliyor.

Haberin Devamı

İSPARK Akademi, yaklaşık 2 bin otopark görevlisine sertifika sahibi yapacak. Çalışanlarını eğitimli birer personele dönüştürmeyi hedefleyen İSPARK, bu amaçla eğitimlere başladı. Otopark sorumluları, 40 saati İSPARK Akademi’de 24 saati de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde olmak üzere toplamda 64 saatlik bir eğitim programından geçerek “Otopark Yöneticisi” sertifikası alacak.

İlk yardım eğitimi

Otoparkçıların gördüğü eğitimlerden biri de ilk yardım bilgileri. Doktor Ali Yüksel tarafından verilen uygulamalı ilk yardım eğitimine katılan otopark görevlileri, acil bir duruma nasıl müdahale edeceklerini öğreniyor. Otopark görevlileri, burada aldıkları eğitimler sayesinde aynı zamanda “gönüllü ilkyardım ordusu” haline geldiklerini söylüyor. Ferhat T. “Akademi’de aldığımız eğitimler bizlere çok yararlı oluyor. Sağlık, ilk yardım gibi farklı konularda anlatılanlarla yaptığımız işin önemini daha iyi kavrıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Otoparkçılar, akademide çeşitli konularda aldıkları eğimin yanında ilk yardım eğitimi de alıyor. - Fotoğraflar: OZAN GÜZELCE