Siyaset '‘Eskinin son, yeninin ilk seçimi’'

'‘Eskinin son, yeninin ilk seçimi’'

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Zımba gibi bir ekip’ kurduğunu ve seçilmesi halinde her partiden insanı Bakanlar Kurulu’na alacağını söyleyen İnce,“Bu seçim eskinin son yeninin ilk seçimi olacak. Benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak” dedi

‘Eskinin son, yeninin ilk seçimi’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. 24 Haziran’ı ‘eskinin son yeninin ilk seçimi’ olarak niteleyen İnce, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

CANLI YAYIN YAPTIRDI: Bu 49. günüm, 105. mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Telefonlarınızdan canlı yayın yapın.

ANKET ŞİRKETLERİ KAYBEDECEK: İlk kez Türkiye’de bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Erdoğan bile kaybetmeyecek. Dolar, faiz, enflasyon düşecek, emekli cumhurbaşkanının maaşı da yükselecek.

PARTİZANLIK YAPTIYSAN GİDECEKSİN: Kamuda görevli bürokratlara sesleniyorum; hiçbiriniz korkmayın. Eğer ehliyet, liyakat ile geldiyseniz görevinize devam edeceksiniz. İşini doğru yapıyorsun, Erdoğan getirmiş seni oraya, farketmez. Yerinde kalacaksın. Ama partizanlık yaptıysan, liyakat sahibi değilsen, gideceksin.

Haberin Devamı

MİLLETİN ADAMI DEĞİL: Erdoğan saraylı, İnce milletin evladı. Erdoğan 2002’de geldiğinde gösteriş yaptı. ‘Milletvekili lojmanlarını satıyorum milletvekilleri halkın içinde oturacak’ dedi. Kendisi de Keçiören’de apartman dairesine taşındı. Ama sonra Çankaya Köşkü’nü bile beğenmedi, 1150 odalık saray yaptırdı. Erdoğan, milletin adamı değil. Erdoğan artık yorgun, heyecansız, insanlara tepeden bakan, kibirli bir adam. Bir yanda yorgun bir adam, öbür yanda taze kan var.

ÇIRAKLIĞI FENA DEĞİLDİ: O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002’de adalet, kalkınma diyordu, artık diyemiyor. Benim karşıma televizyona çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet.

BEN DÜNYADA YOKTUM: Son günlerde tarzan zorda olunca bir baktım neler neler... ‘Bay Muharrem Menderes asılırken neredeydin’ diyor. Ya dünyada yoktum. Ben 1964 doğumluyum. Yani diploması yok diyorlar ya düşünüyorum da acaba ortaokul var mı?

100’ER LİRA ZAM: Son günlerde bir dedikodu uyduruyorlar. ‘İnce seçilince yardımları kesecekmiş.’ 81 milyona söz veriyorum. Bu yardımlara bırak kesmeyi, temmuz ayı içinde 100’er lira zam yapacağım.

ZIMBA GİBİ EKİP VAR: Her şey hazır. Kadro hazır. Ekonomiyle, dış politikayla kim ilgilenecek hazır. Zımba gibi bir ekip var. Yakında açıklayacağım. Cumhurbaşkanı yardımcılığına teklif edeceğim. Diğer muhalefet partilerinin genel başkanlarına teklif edeceğim. ‘Gelin cumhurbaşkanı yardımcısı olun’ diyeceğim. Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP’lilerden yapmayacağım. Her partiden insanlar alacağım. Türkiye’yi birleştireceğim. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Bu çalışmalarım 7 yıllık. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyordum.

Haberin Devamı

Marka için akademi

İnce “İlk 500 günde yapacaklarımın ana hatlarını söylüyorum. Bir; yargıda seçim. Hakim, savcıyı nasıl alacağız? Objektif kriteri koyacağız. İki; yasama, yürütme, yargı. Güçler ayrılığı, bunu netleştireceğiz. Üç; 100 gün içinde yerel yönetimlerini güçlendireceğiz. Dört, girişimcilik merkezleri kuracağız. Beş; tekstil, moda, tasarım, akademileri açacağız. Ne için? Marka için. Bu bir ilk olacak; sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız” dedi.

‘Soğan doları geçti’

BİR ÇOBAN SALATA KONUŞSANA: Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığım şiiri konuşuyor. Montaj, dublaj her şeyi konuşuyor, ekonomiyi konuşamıyor. Çık şu piyasaya bir çoban salata konuşsana. Soğan, doları geçti. Soğan 7 lira, domates 6 lira, biber 8 lira, hıyar 4 lira. Hani dolar lobisi vardı ya faiz lobisi vardı şimdi de soğan lobisi var.

Haberin Devamı

İZMİR’DE İKTİSAT KONGRESİ: Faiz artıyorsa, yönetim kötü demektir. Bir yılda faiz yüzde 122 artmış. Faiz artınca her şeyin değeri düşüyor. Benim cumhurbaşkanlığımda faiz düşecek. Atatürk şubat 1923’te İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. İktisat kongresini yeniden İzmir’de toplayacağım.

HER YIL HESAP VERECEĞİM: Camiye, orduya, okula, siyaset asla girmeyecek. Her yıl icraatlarımın hesabını vereceğim. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. Türkiye’yi normalleştirmeye hazır mıyız? 3B demeye hazır mıyız. Barışacağız, Büyüyeceğiz, Bölüşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız.

TERÖRLE MÜCADELE: 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağız. Merkez Bankası bağımsız para politikası uygulayacak. PKK, IŞİD, FETÖ ve buna benzer terör örgütleriyle amansız bir mücadele edeceğiz. Türkiye bugün dünya kupasında oynayamıyor. Spor siyasallaştı. Passolig’i kaldıracağım. 100 gün içinde Suriye’ye büyükelçi atayacağım.

Haberin Devamı

ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPTIK: Biz Sünniler, Alevilere haksızlık yaptık. Aleviler vergi veriyor, askere gidiyor, şehit oluyor ama Diyanet İşleri Başkanlığı imamların maaşını veriyor, Sünnilere hizmet ediyor ama Alevilere etmiyor. Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak düzenleyeceğiz. Hiç kimseden korkmadan, cesurca, kararlı adımlar atacağız.

Özür dilediği işçiden çiçek

- İnce’nin seçim otobüsüyle sahneye ulaşması, miting meydanı ve bağlantılı yollardaki kalabalıklar nedeniyle uzun sürdü. İnce, bu nedenle saat 19.00’da planlanan konuşmasına 19.45’te başlayabildi.

- İnce, konuşmasının başında vatandaşları Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşuna davet etti.

- İnce, “Hırsız Tayyip” sloganları atılması üzerine, “Demeyin onu istemiyorum” ifadelerini kullandı.

- İnce’nin daha önce İzmir’de gerçekleştirdiği bir miting sırasında korumaları tarafından sahneden itilen, kendisinin de daha sonra telefonla arayarak özür dilediği işçi İsmail Kalkan, sahneye çıkarak İnce’ye çiçek verdi.