Eskişehir ESKİŞEHİR’DE FORD OTOSAN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ SÜRÜYOR

ESKİŞEHİR’DE FORD OTOSAN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ SÜRÜYOR

25.05.2015 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

ESKİŞEHİR’DE FORD OTOSAN İŞÇİLERİNİN EYLEMİ SÜRÜYOR

Eskişehir’de kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında yüzlerce işçinin sabah saatlerinde başlattığı iş bırakma eylemi sürüyor.
08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler sabah saat 11.00’den itibaren, ’ücretlerinde iyileştirme yapılması’ ve ’Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması’ talepleriyle fabrika bahçesinde başlattıkları iş bırakma eylemine devam ediyor. Alkışlarla ve çeşitli sloganlarla eylemlerini sürdüren yüzlerce işçi adına fabrika dışına çıkarak açıklamalarda bulunan işçi Ahmet Cemsemis, biraz geç kaldıklarını belirterek, “Buradan Kocaeli ve Bursa fabrikalarına selam olsun” dedi.
“BU, İŞVERENE TEPKİMİZ DEĞİL”
Cemsemis, “Nasip bugüneymiş. İnşallah haklı mücadelemize devam edeceğiz. Bu süreçte onların yanında olacağız. Bazı kararlar alındı. Ama şu bilinsin ki, hiçbir zaman işverene tepkimiz değil. Tepkimiz, bizi yıllardır sömüren sendikaya karşıdır” ifadelerini kullandı.
“SABAHA KADAR BURADAYIZ”
“Allah nasip ederse bu bir milattır” diyen Cemsemis, “Bu miladı, bugünden itibaren sürdüreceğiz. Değişik kararlar alındı. Bu süreci baltalamak isteyen, provoke etmek isteyen insanlar da olabilir. Buradan seslenmek istiyorum. Böyle bir şeye imkan vermeyeceğiz. Bunu da herkes bilsin. İçeride çok güzel bir dayanışmamız var. Çünkü burası Eskişehir. Eskişehir farklıdır, Eskişehir’in işçisi de farklıdır. Allah nasip ederse sabaha kadar buradayız” diye konuştu.
“TALEPLERİMİZ DİĞER FABRİKALARLA AYNI”
Ahmet Cemsemis, talepleri de dile getirerek, “Taleplerimiz, çok basit. Diğer fabrikaların talepleri neyse bizimki de o. İnsani yaşama şekli. Nedir? İşte, seyyanen bazı rakamlar dönüyor. Bu rakamları istiyoruz. Daha netleşmemiş. Gölcük’ten gelecek haberler de bizi ilgilendiriyor. Biraz da onlarla irtibat halindeyiz. Nasip olursa bu gece sonlanacak deniliyor. Tabi bilemiyoruz nedir, ne değildir. Dediğim gibi sabaha kadar buradayız” şeklinde konuştu.
“BU BİR GREV DEĞİL”
“Bunun adını koyalım, bu bir grev değil” diyen Cemsemis, şöyle devam etti:
“Bu sadece sendikaya karşı küçük bir tepki. Herkes e-devlet şifresini aldı ve sendikayı bırakıyor. Dediğim gibi bu işverene karşı yapılmış bir şey değil. Biz, işimizden memnunuz. Ancak sendikamızdan memnun değildik. Diğer vardiyadaki işçiler gelmedi, iptal oldu. Bizim içeride olduğumuzdan dolayı bazı şeylerden haberimiz olmuyor. Ben bilgi vermek amacıyla çıktım.”
İşçilerin eylemi fabrika bahçesinde sürerken, işveren tarafından fabrikanın bugün için tatil edildiği öğrenildi.