Eskişehir Eskişehir'de "Platon ve Diyalektik Konferansı"

Eskişehir'de "Platon ve Diyalektik Konferansı"

24.09.2014 - 13:28 | Son Güncellenme:

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi’nde gerçekleşen Platon ve Diyalektik konferansı büyük ilgi gördü.

Eskişehirde Platon ve Diyalektik Konferansı

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi’nde gerçekleşen Platon ve Diyalektik konferansı büyük ilgi gördü.
Aktiffelsefe dernek binasında gerçekleşen ve makine mühendisi Emre Karpuz tarafından verilen konferansta, Diyalektik ve Sokratesin bu tekniği nasıl kullandığı konuşuldu. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli felsefe kongrelerine katılan, Platon ve Diyalektiği konusunda uzmanlaşan ve makaleler yazan Karpuz, öncelikle bu konuyu daha fazla kişiye ulaştırmanın mutluluğunu kendisine verdiği için Aktiffelse’ye teşekkür etti. Karpuz, Platon’un 2 bin 400 yıl önce yazdığı “Diyaloglar” hocası Sokrates’in Atina’nın ileri gelenleriyle yaptığı sohbetleri içerdiğini kaydetti. Karpuz, bu yöntemin sözel olarak aktarılan bilgeliğin ince detaylarını kaybetmeden yazıya geçirme yolu olduğunu belirtti.
Diyaloglarda Sokrates Diyalektiği kullanarak karşısındakilerin düşünce kalıplarını kırmalarını ve doğruya biraz daha yaklaşmalarından bahsedilen konferansta, çağlar boyunca bu yöntemin eskimediğine dikkat çekildi.