Ankara Eskişehir'deki Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı

Eskişehir'deki Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı

19.10.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Eskişehirdeki Trafik Kazaları Mobese Kameralarına Yansıdı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de geçen ay yaşanan trafik kazalarından bazıları, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarınca kaydedildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne ait kent merkezindeki MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde, kamyon, otomobil ve motosikletlerin karıştığı hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları yer aldı. Görüntülerde, dikkatsizlik sonucu yaşanan başka kazalar da bulunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Eskişehir'de meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde kazaların, yandan çarpma, yayaya çarpma, arkadan çarpma ve devrilme, savrulma şeklinde meydana geldiği anlaşılmaktadır. Trafiğin daha güvenli hale gelmesi için, sürücülerin dikkatli olmaları, özellikle okul önlerinde öğrencilerin yolun karşısına geçişlerinde yol vermeleri, hız limitlerine riayet ederek, hızlı araç kullanmamaları, kırmızı ışıklı trafik işaretlerine uymaları, trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Yayaların da üst veya yaya geçitlerini kullanmaları, bunların olmadığı yerlerde görüşün açık olduğu köşe başlarından dikkatli bir şekilde yolun karşısına geçmeleri gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, uyulan her kural bi·zi· hayata bağlar."