Eskişehir Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir'den Kısa Kısa

21.11.2016 - 15:38 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesinden yol güçlendirme çalışması

Eskişehirden Kısa Kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin özellikle ilçe kırsalında mahalle yollarında yürüttüğü asfalt kaplama çalışma sezonunu tamamlanmasının ardından, altyapısı bozuk olan mahalle yollarının zemin güçlendirmesi ve yol genişletme çalışmalarına başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı ilçesine bağlı, Yusuflar, Turgutlar arası mahalle yolunda asfalt kaplama özelliğini kaybeden kısımlar kaldırılarak altyapı zemin güçlendirme çalışmasına başlayan ekiplerin, çalışmalarına olası bir kar yağışı öncesi hız verdiği kaydedildi.

Özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesi ağır tonaj sonucu bozulan Mihalıççık ilçesine bağlı, Sazak, Yunusemre, Sivrihisar ilçesindeki Elçik mahalle yolu, Sarıcakaya ilçesindeki Beyköy, Düzköy arası, Mahmudiye ilçesinde Türkmenmecidiye mahalle yolu ve Günyüzü ilçesindeki Atlas, Kavacık mahalleleri arasındaki 22 kilometre yolun altyapısının güçlendirildiği belirtildi.

Mahalle yollarının trafik yükü ve toplu taşıma gibi öncelik sırasına göre bakım ve genişletme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten yol işleri yetkilileri, çalışmaların bütün ilçelerde kar yağışına kadar devam edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

- "Su çulluğu" tedavi altına alındı

Eskişehir'de yolunu kaybederek bir evin bahçesine düşen su çulluğu kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Biyolog Zeynep Pınar, Vişnelik Mahallesindeki evinin bahçesinde bitkin halde bulduğu kuşu iş yerine getirdi.

Bir süre kuşu besleyen Pınar, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

İlk incelemede su çulluğunun bitkin ve gözünde enfeksiyon olduğu tespit edildi.

Görevlilerce Büyükşehir Belediyesi veterinerlerine götürülen su çulluğunun, tedavisi yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.

- Odunpazarı Belediyesinden işçilere yemek

Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan personel için moral yemeği düzenledi.

Temizlik İşleri Şantiyesinde gerçekleşen yemekte, işçilere köfte ekmek ikram edildi.

Odunpazarı'nın temizliği için 7 gün 24 saat çalışan personele çalışmalarında başarı dilendi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli de kendilerini düşünerek böyle bir yemeği organize eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

- "Ara ki Bulasın!" oyunu sahnelenecek

Odunpazarı Belediyesi, yeni sezonda da Süpervizörlüğünü Ayşen Gruda'nın yaptığı Odunpazarı Belediye Tiyatrosu ile tiyatro severlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediye Tiyatrosunun, 2015-2016 sezonunda 30 binin üzerinde izleyici ile buluştuğu, sezonda Bit Yeniği, Dans Eden Eşek, Barış Çiçeği, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Komik Para adlı tiyatro oyunlarının sahnelendiği anımsatıldı.

Tiyatronun, 23 Kasım 2016 Çarşamba günü 20.00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde perdelerini açacağı bildirildi.

Usta tiyatro sanatçısı Ayşen Gruda'nın süpervizörlüğünü yaptığı Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, sezona Eugene Labıche'nin "Ara ki Bulasın!" adlı oyunu ile başlayacak. Elvan Gruda tarafından uyarlanan oyunun yönetmenliğini ise Yılmaz Gruda yapıyor.

Usta isimleri bir araya getiren 2 perdelik komedi oyununun çalışmaları Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Provalarına devam eden oyuncular, oyunun 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacağını söyledi. Oyuncular, tiyatro severleri iki perdelik komedi oyununu izlemeye davet etti.