Eskişehir ESKİŞEHİR EMNİYETİNDEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

ESKİŞEHİR EMNİYETİNDEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

30.11.2015 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

ESKİŞEHİR EMNİYETİNDEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Aralık 2015-1 Nisan 2016 tarihleri arasında uygulanacak olan "Kış Lastiği" uygulaması hakkında açıklama yaptı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “8 Aralık 2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmeliğin 6. Maddesi 1. Fıkrasının (j) bendinde; yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir” denildi.
Her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemle şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulamasının yürürlükte olduğu da aktarılan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
“Genelge hükümleri doğrultusunda; Eskişehir Valiliğimiz tarafından olurları ile il merkezi ve bağlı ilçe merkezlerinde şehir içi taşımacılıkta kullanılan araçların kış lastiği kullanımına ilişkin olarak, kış lastiği; üzerinde M+S işareti ve/veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türü olduğu, sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçmektedir. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın ilimiz ve bağlı ilçe merkezlerindeki karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanılmasının zorunludur. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekiyor. Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması kararlaştırılmıştır.”