Ekonomi Eskişehir turizmde büyük atak peşinde

Eskişehir turizmde büyük atak peşinde

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) “Kent Markası ve Turizmin Geliştirilmesi” kapsamında yaptığı çalışmaları düzenlediği toplantıyla tanıttı. ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ne ek olarak kentin ekonomisine 600 milyon TL gelir sağlayacak Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’yle ilgili bilgi verdi.

Eskişehir turizmde  büyük atak peşinde

Yapımı devam eden Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin kentin kongre ve fuar turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Güler, “33 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak merkezi, 80 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçireceğiz. Yüzde 50’si tamamlandı. Hiçbir ağaca zarar verilmedi, çevresindeki ağaçların bakımı yapılıyor. ‘Leed Gold’ sertifikasına sahip olacak merkezde, elektrikli araç şarj istasyonları, kendi elektriğini üreten bir tesis de olacak” dedi. 2019’un ilk yarısında biteceğini kaydeden Güler, ilk yıl en az 7 fuar yapmayı hedeflediklerini belirtti. Merkezin yapımında kullanılan bütün materyalleri Eskişehir esnafından temin ettiklerini ifade eden Güler, “Bu sayede Eskişehir’e 50 milyon TL’lik bir katkıda da bulunmuş olduk” dedi. Müze içerisinde 1200 adet sergi malzemesi olduğunu, ancak binanın 600 adet malzeme alabildiğini dile getiren Güler, malzemelerin Eskişehir halkı tarafından hibe edildiğini açıkladı.

Güler, merkeze, Kalkınma Bakanlığı tarafından 10 milyon, merkezin isim hakkını alan Koç Holding’in de 6 milyon TL hibede bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

‘Turistler’ için ücretsiz servis

Turistlerin Eskişehir’de neler yapabileceğine dair bilgi alacağı ve yönlendirileceği yeni yatırımla turist bilgi noktaları açacaklarını söyleyen Metin Güler, “Burada turistlere Eskişehir ile ilgili konaklamadan, gezilecek yerlere kadar her türlü bilgi verilecek. Kitapçıklar dağıtılacak. Yine aynı şekilde ücretsiz turist servislerimiz devreye girecek. Bu servisler Gar’dan Odunpazarı’na; Odunpazarı’ndan Gar’a ücretsiz olarak turistlerimizi taşıyacak” diye konuştu.

Yazarlar