Eskişehir ESKİŞEHİRSPOR’UN EFSANELERİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

ESKİŞEHİRSPOR’UN EFSANELERİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

11.07.2015 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

ESKİŞEHİRSPOR’UN EFSANELERİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan yemeğinde bir araya gelen Eskişehirspor’un efsane isimler birlikte iftar yaptılar.
Efsane Es-Es için düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Ramazan sofrasının çok farklı olduğunu, zenginin, garibanın, kadının, erkeğin oturduğu bir sofra olduğunu anlatttı. Ataç, "Paylaşmanın olduğu bir sofra. Önümüzde bir bayramımız var. İnşallah barış içinde, insanların birbirine sarılacağı bir bayram olsun. Tepebaşı Belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Şirintepe’de spor sahaları olan bir tesis açacağız. Mesela su sporları merkezimiz eşi enderi az olan bir tesis oldu. Öncelikle çocuklarımızı eğiteceğiz. Bir takım noktalara halı sahalar yapıyoruz. Tepebaşı Bölgesini spor adına çok zenginleştirmek istiyoruz. Bonzai diye bir illet var. herkes konuşuyor ama ortada yapılan somut bir şey yok. Bunu engellemenin iki yolu var; müzik ve spor. Venezuella’da 700 bin genç enstrüman çalıyor. Tepebaşı Belediyesi buna başladı. Şu anda 170 çocukla bu işe başladık. Onun ismi “El Sistema”, bizimki “İki elin sesi var”. Çoğu eline kemanı ilk kez aldı, çoğu kemandan küçüktü, sandalyeye oturduklarında ayakları yere değmiyordu. Çocuklarımız uyuşturucuya maruz almasın. Okula gidecekler, çıkınca ya spor yapacaklar ya da müzikle uğraşacaklar. Şimdi ailelerin sohbetleri bile değişti. Kemandan bahsediyorlar, Bach’dan bahsediyorlar, enstrümandan bahsediyorlar. Çocuklarımız bizim için önemli. iyi insanlar yetişecek ve bu ülkeyi daha ileri götürecekler.
Efsane Eskişehirsporlular Derneği Başkanı Nihat Atacan ise, "Şarhöyük Mahallesi’nde erzak yardımında bulunduk. Yine ihtiyacı olan futbolcu arkadaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Fakat bunları bize destek olan, derneğimizin kuruluşunda emeği olan Ahmet Ataç’a borçluyuz“ ifadelerini kullandı.
Eskişehirspor kurucu üyesi, eski Başkanı Aydın Begiter ise, “Beraber yola çıktığımızda ben kurucuydum, ama çoğunuz benle yaşıttı. Hatta benden büyüklerimiz de vardı. Çok sıkıntılar yaşadık ,ama bu günleri de gördük. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Bizim yapımızda bu var. Beraber kulüp yönettik beraber büyüdük derken ak saçlı olarak şimdi buradayız. hiçbir şehirde bu tür dayanışma yok. ben anlatıyorum bu durumu, kimse bana inanmıyor. Fenerbahçe’de, Galatasaray’da Beşiktaş’ta bu dayanışma yok. ben bunları gururla anlatıyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.