Geri Dön
ESL Türkiye'den şampiyon çıkan Arena Bulls, Avrupa'ya gidiyor

ESL Türkiye'den şampiyon çıkan Arena Bulls, Avrupa'ya gidiyor

CS:GO, League of Legends, Fortnite gibi pek çok oyun için gerçekleştirilen turnuvalarda adımızı duyurmaya başladık. CS:GO'nun en büyük turnuvası olan ESL'de ülkemizi temsil edecek takım, Türkiye'nin yeni şampiyonu Arena Bulls oldu. E-spor'da takım destekleme kültürümüzün değişmesinin tam sırası.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

E-spor, çağın en büyük atılımlarını yapan alanlardan. Gerçekçi ve güçlü adımlarla dünyanın 'yeni futbolu' olma yolunda hızla ilerliyor. Geleneksel spor anlayışımızın temellerinin sarsılmasına neden olacak gelişmeler yaşanıyor. Büyük turnuvalar, taraftarlık mefhumunun ortaya çıkışı, büyük e-spor arenaları, hatrı sayılır ödüller derken, gerçek bir dönüşüm geçiriyoruz. Belik de bundan yıllar sonra spor gerçekten büsbütün kılık değiştirmiş olacak. Bunun pek çok kanıtıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Pek çok oyunda ustalaşan onlarca takımla var. Mesela Türkiye'nin CS:GO ligi olan Intel ESL Türkiye Ligi'nde tam 228 takım yarıştı bu sene. Bu ligin amacı Türkiye'yi temsil edecek olan CS:GO takımını belirlemekti ve kazanan, Arena Bulls oldu. Artık kendileri, ESL sahnesinde Türkiye'yi temsil edecek.

Finalde Royal Bandits'i 2-0 ile yenen Arena Bulls, Türkiye temsilcisi olarak, yurt dışında gerçekleşecek maçlarda Avrupa finalinde mücadele edecek. 2019, Arena Bulls'un adını sık duyacağımız bir yıl olacak böylelikle.

ESL neden önemli?

ESL Türkiyeden şampiyon çıkan Arena Bulls, Avrupaya gidiyor

Dünyanın en önemli CS:GO turnuvalarından biri olduğu için ESL, el üstünde tutuluyor. Büyük finallerle izleyiciler bir araya gelip, taraftarı olduğu takımları destekliyor. Arena Bulls'un gösterdiği bu başarı da, eminim ki daha çok kişiye erişerek taraftar sayılarını arttırmalarını ve dünya sahnesinde Türkiye'yi temsil etmenin ağır yükünü ciddiyetle taşımalarını sağlayacak.

Haberin Devamı


Desteklemek gerek

Takımların karşılaştığı destek, motivasyonları için önemli. Taraftarların örneğin Türkiye'de gerçekleşen bir finalde salonu doldurmaları, yayınları izlemeleri, takımlara her anlamda destek olmaları, Türkiye'nin yükselişe geçmek için tetiklenmeyi bekleyen potansiyelinin açığa çıkmasında önemli bir rol oynuyor. Arena Bulls'un başarılarının daim olması gerek. Bu alanda, Türkiye'nin kendisini göstermeye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde Avrupa yolcusu olacaklar.

andac.uzel@demirorenmedya.com
twitter.com/andacuzel

Benzer İçerikler