Tatil Esnaf lokantasına Michelin Yıldızı verildi

Esnaf lokantasına Michelin Yıldızı verildi

21.02.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

Fransa'nın Bourges kentinde bulunan bir esnaf lokantasına isim karışıklığı sebebiyle yanlışlıkla Michelin Yıldızı verildi.

Esnaf lokantasına Michelin Yıldızı verildi

Gümüş tabaklar, zengin menü ve şaşalı sunumla anılan Michelin Yıldızı isim benzerliği sebebiyle yapılan bir hata sonucu Fransa'nın Bourges kentinde bulunan bir esnaf lokantasına verildi.

Haberin Devamı

Restoran sahibi Veronique Jacquet, radyoda Michelin Rehberi'nin son versiyonunu dinlerken kendi restoranını da duyunca şaşkınlığını gizleyemedi.

Jacquet böyle bir durumun olmasının mümkün olmadığını, ufak çaplı bir restoran işlettiğini ve gurme restoran konseptiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi.

Michelin tarafından yapılan hatada üst onur ödülünün Paris, Boutervilliers'te bulunan La Bouche a Orielle isimli restoran yerine yanlışlıkla Jacquet'ın Bouche a Oreille adlı restoranına verildiği ortaya çıktı.

Karışıklık yalnızca isim benzerliği ile sınırlı kalmadı. Esnaf lokantası Route de la Chapelle isimli sokakta, Michelin Yıldızı alması gereken restoran ise Rue de la Chapelle isimli sokakta bulunuyordu.

Haberin Devamı

İki restoran arasındaki adres ve isim benzerliğinin ayrıldığı nokta menüdeki yemeklerin fiyatı ile son buldu. Esnaf lokantasında 18,30 Dolar'a satılan Fransız usulü et sote ve 50'lik biranın aksine halihazırda 1 Michelin Yıldızı'na sahip La Bouche a Orielle görkemli sunuma sahip ıstakoz yemeği, kaz ciğeri ve dana beynini kişi başına 72 Dolar'dan satıyor.

Fransa Michelin Rehberi internet sitesi üzerinde yapılan hatayı 1 hafta sonra düzeltti.

Bu süre içerisinde gurme lezzetleri tatmak isteyen damak zevki fevkaladenin fevkinde olan müşteriler Fransız gastronomi deneyimini tecrübe etmek için Jacquet'in esnaf lokantasına akın etti.

Olağandışı talebi karşılayamadıklarını belirten Jacquet restoranda bu talep patlamasını karşılayacak yeterince yer ve servis elemanı olmadığını ifade etti.

Paris'te bulunan gerçek Michelin Yıldızlı restoranın şefi ve maliki Aymeric Dreux müşterilerinden birinin kendisini aradığını ve 2. bir şube açıp açmadığını sorduğunu ve yöneltilen bu soruya bir anlam veremediğini belirtti.

Olayı öğrendikten sonra esnaf lokantası sahibi Jacquet'i arayan Aymeric Dreux durum hakkında espirili ve komik bir telefon görüşmesi yaptı.

Aymeric Dreux durumun kimseye zarar vermediğini ve düzeltildiğini söyledi ve yaşanan olayın herkes için eğlenceli bir hatıra olacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Fransa Michelin Rehberi sözcüsü Claire Dorland-Clauzel yapılan hatadan dolayı iki restorandan ve müşterilerinden özür diledi.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü