Mersin Esnaf Odalarından Suriyelilere Yardım

Esnaf Odalarından Suriyelilere Yardım

19.03.2018 - 09:04 | Son Güncellenme:

.

Esnaf Odalarından Suriyelilere Yardım

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, TESK’e bağlı 81 ilin Birlik Başkanı ve yöneticileri ile TESKOMB’a bağlı kefalet kooperatifi başkanlarından oluşan 5 bin esnaf, Afrin’de terörden arındırılan bölgede bulunan Suriyelilere ulaştırılmak üzere hazırlanan 3 tır dolusu yardımı, AFAD ve Kızılay temsilcilerine teslim etti.
“Zeytin Dalı için Hatay’dayız, Devletimizin Yanındayız” sloganıyla gerçekleşen etkinliğe, Silifke Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uçal Mavili, yönetim kurulu üyeleri, Silifke Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kaya’da katıldı. Mavili, "Devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye, güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini günlerden beri söylüyordu. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz operasyona başladı. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Bizler Esnaf Odaları olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder” dedi.
Silifke Minibüsçü Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kaya ise, “Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterilmektedir. Zaten bunu Fırat Kalkanı operasyonunda da gösterdik. Önceden terörün hakim olduğu bölgede hayat normale döndü, barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelilerin geri dönüşüne de zemin hazırlamış olduk” diye konuştu.