Manisa Esnafa Kalfa Ve Ustalık Belgesi Hakkı

Esnafa Kalfa Ve Ustalık Belgesi Hakkı

16.11.2017 - 12:43 | Son Güncellenme:

.

Esnafa Kalfa Ve Ustalık Belgesi Hakkı

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyenlere müracaat hakkı doğduğunu söyledi.
Konu hakkında bilgi veren Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, "5 yıl mesleğinde Bağ-Kur’lu veya SSK’lı olan esnaflarımıza önce kalfalık hemen arkasından ustalık belgesi alma hakkı tanınmıştır. Bilgi almak isteyenler Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ya da 0236 816 12 88 nolu telefona müracaat edebilirler” dedi.

Kalfalık ve ustalık belgelerinde yeni dönem
Kalfalık ve ustalık begelerinde yeni dönem başladığını hatırlatan Şadan şunları söyledi: “22 yaşını doldurmuş mesleğinde SSK veya Bağ-Kur girişi bulunanlar, Mesleki Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek kalfalık sınavına girebilirler. 5 yıl mesleğinde SSK ya da Bağ-Kur’u bulunanların müracaatları halinde, önce kalfalık sınavlarına, bunu başardıktan sonra ustalık sınavlarına girme hakları bulunmaktadır. Kalfalık belgesi için sınavlara girdiği tarihte 5 yıldan az sigortalı ya da Bağ-Kur’lu çalışması bulunanlar, bunu 5 yıla tamamladıkları zaman ustalık sınavlarına girebilirler.”