Eskişehir Esogü'de “Beyin Farkındalığı Haftası 2017” Etkinlikleri Başladı

Esogü'de “Beyin Farkındalığı Haftası 2017” Etkinlikleri Başladı

08.03.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

.

Esogüde “Beyin Farkındalığı Haftası 2017” Etkinlikleri Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile ESOGÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM)’nin lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “Beyin Farkındalığı Haftası 2017” etkinlikleri başladı.
ÇOGEM Müdürü ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen’in koordinatörlüğünde düzenlenen Beyin Farkındalığı Haftası; beynin fonksiyonları, beyin sağlığı, beyin araştırmalarının yararları ve bu araştırmalarda sağlanan ilerlemeler hakkında toplumda farkındalık oluşturmayı ve mevcut farkındalığı daha da artırmayı amaçlıyor.
7 Mart 2017 Salı günü düzenlenen laboratuvar turları ile başlayan etkinlikler, 9 Mart 2017 Perşembe günü Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenecek “Beyin Farkındalığı Sempozyumu” ile devam edecek. Sempozyumda lise öğrencileri; “Kuantum Fiziği ve Bilinç”, “Uykusuzluk”, “Sağlık Hizmetlerinde Müzik Uygulamaları: Nörolojik Müzik Terapi”, “Stres Nöronlarımızı Nasıl Etkiler?”, “Bonsai Zehirlenmeleri”, “Malnütrisyon ve Beyin Sağlığı”, “Madde Bağımlılığı ve Suistimali”, “Davranışın Nörofizyolojik Temelleri”, “Çocuklarda Nörolojik Bozukluklar Önlenebilir mi?”, “Çizimleriyle Çocuğu Anlamak”, “Çocuklarda Baş Ağrısı” ve “Epilepside İlk Yardım” konulu konferansları takip edecek.
Beyin Farkındalığı Haftası 2017 etkinlikleri 14 Mart 2017 Salı günü düzenlenecek olan “10. Beyin Bilgi Yarışması” ile tamamlanacak. Yarışmanın ödül töreni 17 Mart 2017 Cuma günü gerçekleşecek.