Eskişehir ESOGÜ’DE “YUNUS EMRE” ANLATILDI

ESOGÜ’DE “YUNUS EMRE” ANLATILDI

07.05.2015 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

ESOGÜ’DE “YUNUS EMRE” ANLATILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) “Yunus Emre” konulu konferans verildi.
Fen Edebiyat Fakültesi’nde verilen Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gedikbey, YUMER Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Önder, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından YUMER Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Önder tarafından açılış konuşması yapıldı. Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Şahin’in biyografisi ve yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Mezun olduğu üniversitede Yunus Emre’yi anlatmanın kendi açısından duygusal bir konuşma olacağını belirten Şahin, “Yunus Emre’nin doğduğu topraklarda Yunus Emre’yi anlatmak oldukça zor. Yunus Emre’nin kendini ifade manasında verdiği mesajında nesillerden nesillere aktarıldığını ve etkisinin yüzyıllar boyunca sürdüğünü bilmek görmek, O’nu anlatmanın zorluğunun daha kolay bir ifadesi olsa gerek” dedi.
Doç. Dr. Şahin, konferansında Yunus Emre’yi doğuran ortam nedir? Yunus Emre’nin yaşadığı çağ, tasavvuf geleneğinin ne şekilde geliştiği, Yunus Emre’nin evrensel kimliği, insan sevgisi konularında da bilgiler verdi.
Konferansın sonunda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay tarafından günün anısına Doç. Dr. Haşim Şahin’e bir “Anı Tabağı” takdim edildi.