Lazer Epilasyonun Tam Zamanı

Lazer epilasyon tüylerden en etkili, kolay ve kalıcı kurtulma yöntemi olarak bilinir. Lazer epilasyon için en uygun dönem sonbahar ve kış aylarıdır.
Lazer, genel anlamıyla tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık anlamına gelir.

Etki mekanizması nedir?

Lazer, kıl köklerindeki melanin dediğimiz renkli pigmenti tanıyarak ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Bazı lazer tiplerinde ise kılı besleyen damarlar tahrip edilerek, kılın kalıcı olarak yok olması sağlanır.

Lazer epilasyon nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

Lazer epilasyon birkaç süreçten oluşur. Önce alan temizlenir, ardından bu alandaki tüyler kısaltılarak lazerle taranır. Lazer enerjisi deriden geçip kıl folikülündeki pigment tarafından emilir. Saniyeden kısa süre içinde tedavi edilen kıl folikülleri etkisiz hale getirilir. Alanın genişliğine bağlı olarak tedavinin süresi birkaç dakikadan birkaç saate kadar çıkabilir. Tüyler de 2–3 gün içinde kendiliğinden dökülmeye başlar ve bu dökülme 3. haftaya kadar devam eder.

Lazer epilasyon başlangıç yaşı ne olmalıdır?

Kıl oluşumu tamamlanmış ve uygulamaya engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes lazer epilasyon yaptırabilir. Kızlarda 12–13 yaşından itibaren kıl oluşumu tamamlanmışsa uygulama yapılabilir. Biz tercihen 18 yaş üstünde başlamaktayız. Beyaz renkli kıllar renk pigmenti içermediğinden lazer epilasyondan etkilenmeyecektir. Hamilelik süreci içerisinde lazer yapılmaması uygundur.

Neden tek seansta bitmez?
Vücudumuzdaki kıllar tüm bölgeler için aynı anda 3 farklı evrede bulunmaktadır. Bu evreler anajen (aktif), katajen (dinlenme) ve telojen (dökülme) olarak adlandırılır. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız ve farklı zamanlarda geçer. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle hiçbir cihazla tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün değildir. Tedavi süreci kişinin cilt rengi, kıl rengi, kılın kalınlığı ve yoğunluğuna bağlı olmakla birlikte vücut bölgeleri için ortalama 4–6 seans, yüz bölgesi için ortalama 5–8 seans sürer. Kullanılan ilaçlar, hormon bozukluğu gibi özellikli durumlar bu süreci artıracaktır.

Haberin Devamı

Yan etkisi var mı?

Lazer epilasyonun herhangi bir kalıcı yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında bazı ciltlerde kızarma ve hafif kabarma olabilir, birkaç saat veya çok hassas ciltlerde birkaç gün içerisinde düzelecektir. Hastane ortamında uzman kişilerce yapılması önem arz eder.

Tedavi ne kadar sürer?

Lazer epilasyon süresi, uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişir. Büyük alanlar ortalama 1–1.5 saat, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 5 dakika sürede tamamlanmaktadır.

Kıl batıkları ve lekelerine kalıcı tedavi lazer epilasyondur!

Batık kıllar için en uygun yöntem lazer epilasyondur. Kıllar ortadan kalktıkça batık sorunu düzelecek ve cilt pürüzsüz hale gelecektir. Lekeler kendiliğinden kaybolur.
Dünya üzerinde milyonlarca kişi istenmeyen kıllardan kurtulmak için lazer epilasyon tedavisi görmektedir. Uygulama yapılan bölgede tedavi sonunda ortalama yüzde 85 oranında kılın yok olması, epilasyonu başarılı kılmaktadır.

Haberin Devamı