Kültür Sanat Estetik cerrahi sanatla bir araya geliyor

Estetik cerrahi sanatla bir araya geliyor

11.01.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Güncel Öztürk, estetik cerrahi ile sanat arasında köprü kuran sergisini anlattı.

Estetik cerrahi sanatla bir araya geliyor

Bu sergimde portrelere, göğüslere ve dudaklara ağırlık verdim. Plastik cerrahi mesleğimde en fazla hastaların burun, göğüs ve dudak şekillerini daha estetik hale getirmek için müdahalelerde bulunuyorum. Sanatsal çalışmalarımı muayenehaneme gelen hastalara da sergiliyorum.

Haberin Devamı

Sanatsal çalışmalarımda öncellikle anatomik ölçüler doğrultusunda çözümlemeler yaparak yapısal açıdan estetik burunlar tasarlıyorum. Heykellerimde meme ve vücut estetiğine de önem veriyorum. Heykel çalışmalarımı her vücut yapısının kendine has doğallığına göre estetik açıdan ele alıyorum. Ayrıca burun, meme ve dudak grubundan oluşan heykel panoları yapıyorum. Mask ile estetik değerleri içinde çözümlediğim çeşitli burun örnekleri tasarlıyorum.

Sanatsal çalışmalarımdaki ana hedefim doğal burun, meme ve dudak tasarımı üzerinde daha kısa süre ve daha kolay bir şekilde estetik ve görsel değerlere ulaşmaktır. Aynı zamanda estetik cerrahi ile sanatı buluşturmaktır. Mesleğim ile heykel ve resim sanatı arasında estetik ve görsel açıdan bir bağ kurmaktır.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi uzmanı olarak hedefim ise hastalarımın muayenehanemde sergilediğim eserlerden burun, meme ve dudak yapılarını tanımaları, estetik özelliklerini görmelerini sağlamaktır. Bu sayede hastaların estetik açıdan hangi tarz çözümlemelerin kendileri için daha uygun olacağına karar verme sürecini kolaylaştırmaktır.

En önemlisi ise muayenehanemde hastalarıma sanat ortamında hizmet sunmak, hastalarımın kendilerinin de bir sanat etkinliğinin içinde olmalarını sağlamaktır. Değişimin, estetik bir görünüme ulaşmanın ve güzel olmanın gerçek bir sanat işi olduğunu fark etmelerine aracı olmaktır.

Estetik cerrahi ile sanat arasında köprü kurduğumu düşünüyorum..

Güncel Öztürk

Sergi tarihi: 20 Ocak 2017 - 3 Şubat 22017
Açılış: 20 Ocak Cuma
Saat: 18:00
Yer: Neva Art Gallery / Vişnezade Mah. Hüsrev gerede Cad. No: 17/1 Nişantaşı - İstanbul