Estetik Cerrahi Trendlerini Sosyal Medya Yönlendiriyor

Sosyal medya araçları estetik cerrahi trendlerini belirlemekte en yaygın kitle iletişim araçlarından birisi haline geldi. Özellikle selfie trendi nedeni ile her yaştan insan kendilerini giderek daha fazla algılıyor. İnsanlar kendi görünümlerini neredeyse mikroskop altında incelemeye alıyorlar. İnsanlar görünüşleri hakkında kendilerini öz eleştiriye tutuyorlar. Yüzlerindeki ve vücutlarındaki orantısızlıkları ve estetik sorunları fark edip çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bunun dışında estetik cerrahi ile benzer sorunlardan kurtulan kişileri gördüklerinde kendileri de aynı teknikler ile tedavi olma yollarını arıyorlar.

En doğal sonuca ulaşan kişilerin tavsiyeleri trendleri belirlemekte önemli bir rol oynuyor. Cerrahi ya da cerrahi olmayan tekniklerin hepsini araştırarak daha bilinçli seçimler yapmaya başladılar. Başarılı sonuçlanan operasyonlar sayesinde korku ve endişelerinden uzaklaşabiliyorlar. Ve kendilerini fiziksel ya da psikolojik açıdan rahatsız edebilen sorunlardan kurtulabiliyorlar.

Ameliyatsız burun estetiği
Burun estetiğinde ameliyatsız teknikler estetik cerrahide ön plana çıkan prosedürler arasında. Enjeksiyon teknikleri ile 15 dakika içinde uygulanan bu teknik, burun ameliyatı olmaktan çekinen ya da iyileşme süreci için yeterli vakti olmayan kişiler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Dolgu ve botoks enjeksiyonu teknikleri ile etkisini ortalama 1 – 2 yıl boyunca devam ettiren sonuçlar alınabiliyor. Kullanılan malzemelerin özelliğine göre bu süre değişiklik gösterebiliyor. Geri dönüşümlü bir prosedür olduğu için etki süresinin sonunda enjeksiyonun tekrarlanması gerekir. Yaygın olarak tercih edilen hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu ile burundaki kusurlar kamufle edilebilir ve konturu iyileştirilebilir. Hasta burun ameliyatı öncesi ön görünüm elde etme imkanı bulabiliyor.

Göz kapağı estetikleri
Göz çevresi yaşlanma belirtilerini en önce gösteren bölgelerin başında gelir. Göz kapağı düşüklükleri, morluklar ya da kaş arası ve göz kenarı çizgileri en yaygın şikayetler arasında yer alır. Bu tarz estetik sorunlar kişinin olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmesine yol açabiliyor. Özellikle iş hayatlarını ve kariyerlerini devam ettirmek isteyen kişiler daha enerjik bir görünüme sahip olmak için göz çevresindeki bu sorunlardan kurtulmak isteyebiliyorlar.

Göz kapağı sorunları cerrahi tekniklerle tedavi edildiğinde fazla yağ ve cilt dokusu operasyonla alınır. Cerrahi olmayan teknikler de yaygın olarak tercih edilebilmektedir. Enjeksiyon teknikleri ile göz kapaklarındaki sorunlar dolgu malzemesi ile hacim kazandırılarak giderilebiliyor. Bunun yanı sıra botoks enjeksiyonu ile kaş arası ve göz çevresi kırışıklıkları da tedavi edilebiliyor. Enjeksiyon tekniklerinin sonuçları ortalama 1 yıl boyunca devam edebiliyor. Yaşlanmayı geciktiren önleyici estetik tedavileri de aynı şekilde yaygın olarak uygulanabiliyor. Minimal botoks uygulamaları bu operasyonların en başında yer alıyor.

Eğer sizi rahatsız eden bir sorununuz varsa, estetik kararı almadan önce gerçekten ihtiyacınız olup olamadığı konusunda emin olmak için, mutlaka alanında uzman estetik cerrahlardan bilgi almalısınız.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı