Estetik Cerrahide 3D Tasarım Dönemi

Estetik olmayı düşünüyorsanız, ameliyattan önce 3D tasarım ile operasyonlarınızın önceki ve sonraki hallerini görebilmeniz mümkün. Üstelik ister fotoğraf, ister maske, isterseniz hologram tekniği ile… 3D modelleme tekniği ameliyatlı ya da ameliyatsız tüm tekniklerde hastaların en büyük endişesini ortadan kaldırıyor.

İleri teknoloji sayesinde estetik cerrahide de her geçen gün gelişmeler yaşanıyor. 3D simülasyon cihazları ile kişinin yüzüne ya da vücuduna en uygun şekiller tasarlanabiliyor. Hasta operasyonlarda önce 3 boyutlu görüntüleri üzerinde yüzünün ya da vücudunun nasıl bir şekil alacağını görebilir. Hatta nasıl bir düzeltme istediğini cerrahına daha iyi anlatabilir. Biz cerrahlar da hastanın beklentileri doğrultusunda yüzün veya vücudunun geneliyle en uyumlu, en doğal görünümlü tasarımı gerçekleştirme fırsatını buluyoruz. Hasta operasyonlardan sonra nasıl bir düzeltme yapılacağını bilirse ameliyata çok daha rahat ve stressiz girer. Ardından ameliyattan sonraki süreci de daha az stresli geçirir. Bu sayede daha hızlı ve zahmetsiz bir iyileşme süreci yaşar.

Haberin Devamı

Kişiye özel 3D modelleme yapılır

Öncellikle muayeneye gelen hastaların öncellikle 8 farklı açıdan yüksek çözünürlük fotoğrafları çekilir. 3D simülasyon cihazıyla bu fotoğraflar üzerinden kişinin gerçeğe en yakın 3 boyutlu görüntüleri oluşturulur. Birinci aşamada genel şekil değerlendirmesi yapılır. Yüz ya da vücut estetiklerinden hangisi isteniyorsa öncellikle var olan sorun analiz edilir. Yapılması gereken düzeltmeler belirlenir. İkinci aşamada yeniden modelleme yapılır. Burun, göğüs, çene, dudak vs. hangi bölgeye estetik uygulanacaksa o bölge yeniden şekillendirilir. Tercihe göre fotoğraf, maske ya da hologram teknikleriyle hastaya öncesi ve sonrası görüntüleri gösterilir. 3 boyutlu görüntüleri üzerinden hasta estetik sonrası halini inceleme imkanını yakalar.

Hologram teknikli estetik operasyonlar

Hologram tekniği en gelişmiş 3D görüntüleme tekniklerinden birisidir. Kişinin gerçeğe en yakın görüntüsünün dijital ortamda yansıtılmasını sağlar. Yapılan tasarımlar öncesi – sonrası görüntüleri ile hastalara özel ortamda gösterilir. Hasta burun, göğüs, kalça, çene ya da yeni dudak şekillerini kendi görüntüleri üzerinden görebilir, isteklerini ve beklentilerini daha net bir şekilde cerrahına ifade edebilir, operasyona stressiz gireceği için süreci çok daha sağlıklı bir şekilde geçirebilir, hayal ettiği gibi bir sonuçla karşılaşmayı mümkün olduğunca garantileyebilir. Operasyonun her aşamasından memnun kalmanız, başarıya ulaşmanın tek anahtarıdır.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com