Ankara ESTETİK DOLGU UYGULAMALARI İLE YAZ AYINA HAZIR OLUN

ESTETİK DOLGU UYGULAMALARI İLE YAZ AYINA HAZIR OLUN

06.04.2016 - 10:57 | Son Güncellenme:

.

ESTETİK DOLGU UYGULAMALARI İLE YAZ AYINA HAZIR OLUN

Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, botoksla birlikte en çok uygulanan ameliyatsız estetik uygulamaları ile yaza hazır olunabileceğini belirtti.
DR PLUS Klinikleri’ Ankara Şubesi Medikal Direktörü Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, ameliyatsız estetik uygulamalar arasında günümüzde en çok tercih edilen yaklaşımlardan birinin de dolgu uygulamaları olduğunu belirterek, “Bu uygulamalarda temel olarak hacim kaybı yaşanan ve kırışmış noktalara dolgunluk kazandırmayı amaçlarız. Ayrıca burun şekillendirme ve çökük iz gibi yapıların doldurulması da hedeflenebilmektedir. Dolgu materyali hastadaki problemli noktalara enjeksiyon ile uygulanarak yapılmaktadır” dedi.
DOLGU MATERYALİ İÇERİĞİ NEDİR?
Dolgu maddelerinin sıklıkla laboratuar koşullarında üretilmiş hyaluronik asitten oluştuğunu ifade eden Dr. Terzioğlu, “Hyaluronik asidin çapraz bağ yapılarının sıklığı ve molekül ağırlığına göre dolgu maddelerinin kalıcılığı ve etkileri de değişkenlik göstermektedir. Cildin yapısında doğal olarak da bulunan hyaluronik asit, ciltte kollajen oluşumunu tetikleyen ve dolayısıyla hacim kazandırılmasını sağlayan bir maddedir. Bu maddenin en önemli özelliği de, düzgün şekilde uygulandığında işlem bölgesinde kalarak dağılmadan etki göstermesidir. Ayrıca zaten cilt yapısında da bulunan bir içerik olduğundan alerjik reaksiyon riski de düşüktür ve vücutla uyumlu maddelerdir” diye konuştu.
ESTETİK DOLGU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, problemin tespitinden sonra işlemin yapılacağı bölgenin anestezik yöntemlerle uyuşturularak acı hissedilmemesinin sağlandığını vurgulayarak, “Dolgu materyalinin enjeksiyonu için küçük uçlu özel iğneler veya mikrokanüller kullanılabilmektedir. Dolgu uygulaması doktorun belirlediği noktalara dolgu içeriğinin enjeksiyon yöntemiyle verilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Estetik dolgu, birçok alan için kullanılabilmektedir. Yüz ve dudak bölgesinde, kaş ortası çizgileri için, alın bölgesine, göz çevresine, elmacık kemiği ve yanağa, çeneye, burun kenarlarına yapılabildiği gibi kaş kaldırma, yüz asimetrilerinin ortadan kaldırılması gibi çeşitli amaçlar için de sıkça kullanılmaktadır” dedi.
DOLGU UYGULAMASINDA KALICILIK
Dr. Terzioğlu, daha sonra şunları söyledi:
“Kalıcılık, dolgu materyalinin içeriğine ve kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Geçici dolgular için yaklaşık olarak 6 ile 18 ay arası bir kalıcılıktan bahsedebiliriz. İşlemin düzgün yapılması ve dolgu maddesinin uygulama bölgesinde kalıp dağılmaması da kalıcılık süresinin uzaması için önemli bir diğer husustur. Hem dolgunlaştırma hem de yenilenme etkisiyle beraber cilt genç bir görünüme kavuşur. Sarkmaların ve çöküklerin giderilmesi de buna katkı sağlar. Dudağa yapılan dolgular hacim kazandırarak, belirginleşmeyi sağlar. Kaş bölgesine yapılan dolgularda kaş belirginleştirilebilir ya da kaldırılabilir. Yüzdeki derin çizgilerin ya da izlerin doldurulması da mümkün olabilmektedir. Uzman doktor tarafından uygun materyallerle yapılan dolgu uygulamaları sonucunda doğal olmayan, abartılı bir görünümün ortaya çıkması mümkün değildir. Dolgu yaptıracak kişilerin dikkat etmesi gereken çok önemli iki konudan bahsedebiliriz. Bunlardan biri dolgu materyalinin içeriğidir. Bir diğer nokta da işlemin uzman bir doktora yaptırılmasının önemidir. Yanlış eller tarafından yapılacak dolgu işlemleri, başarısız olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir."
ESTETİK DOLGU YAPTIRDIKTAN SONRA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Estetik dolgu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Dr. Terzioğlu, "Dolgu materyallerinin dolgunlaştırma etkisinin bir sebebi su tutma özellikleridir. Bu sebeple 5-7 gün kadar süreyle uygulama bölgesinde hafif şişlikler oluşabilmektedir. Ayrıca dolgu işlemi minimal invaziv olarak tanımlanan bir işlemdir ve enjeksiyonlarla yapılır. Bu açıdan geçici hafif morlukların görülmesi de normaldir. Bölgeye aşırı sıcak uygulamalar yapılmamalıdır. İşlem sonrası uygulanan soğuk kompreslerle morluk ve benzeri endikasyonlar olabildiğince azaltılabilmektedir. Bunun dışında kişinin günlük yaşantısını etkilemeyecek kolay ve kısa sürede uygulanabilen bir işlemdir" dedi.
Dr. Terzioğlu, dolgunun doktorunuz uygun gördüğü ve sonuç alınabileceğini düşündüğü durumlarda botoks ve benzeri yüz gençleştirmeye yönelik tüm estetik ve kozmetik uygulamalar ile kombine edilebildiğini de söyledi.