İstanbul ESTETİK HEKİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

ESTETİK HEKİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

29.06.2015 - 09:34 | Son Güncellenme:

.

ESTETİK HEKİMLERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

Medikal Estetik Tıp Derneği MESTDER, ilkini Ankara’da gerçekleştirdiği uygulamalı eğitim seminerleri düzenlemeyi sürdürüyor.
MESTDER Başkanı Medikal Estetik Hekim Farmakolog Devrim Gürsoy, İstanbul’da düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı açıklamada, Medikal estetik alanında hekimler arası köprü oluşturma ve perspektifin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
"MESTDER SAYESİNDE YÜZ MÜHENDİSLİĞİ ARTIK BİLİNEN BİR KAVRAM"
Hekimlerin medikal estetik uygulamaları en doğru ,hasta yararına olacak şekilde tüm dünyada gelişmiş ülkelerdekiyle eş zamanlı olarak öğrenmesi ve geliştirmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Dr. Devrim Gürsoy , "Bu seminerde ’Yüz Mühendisliği’ ana başlığı altında iki konuyu ele aldık. İlki, örümcek ağı estetiği, altın iplik, ipek koza tekniği, organik lifting ve iplerle yüz germe gibi son döneme damgasını vuran ve uygulayan hekimlerin yaptıkları işleme verdiği isimlerle tanınan ama tüm dünyada da popülerliği hızla artan bir medikal estetik uygulaması oldu" dedi.
Seminerde ’iİple yüz liftingi’ temasını işleyen Dr.Devrim Gürsoy, uygulamanın yüzde lifting etkisi sağlarken, bunu kişinin doğal oranlarını bozmadan, dışarıdan işlem yapıldığına dair herhangi bir bulgu oluşturmadan gerçekleştirilmesinin önemine değindi.
"YILLARI GERİYE ALMAK YÜZ MÜHENDİSLİĞİ İLE MÜMKÜN"
Uygulama ile kişinin 3-5 sene öncesindeki görüntüsüne döndüğünü kaydeden Devrim Gürsoy, işlem sonrası kişinin yüzünün daha oval ve evrensel güzellik algısına uygun bir değişime maruz kaldığını, aynı zamanda iplerin cilt altına koyulduğu andan itibaren cildin her ay bir önceki aydan daha ışıltılı, parlak ve yenilenmiş bir hal aldığını ifade etti. MESTDER Başkanı Medikal Estetik Hekim Farmakolog Devrim Gürsoy şunları kaydetti:
"İşlemin başarısı hasta seçimi, cilt tipi ve ihtiyacın belirlenmesi, uygulama tipinin kararlaştırılması, hastanın işlem sonrası gerekecek 7 - 10 gün sürebilecek kızarıklık, ödem ve morluklar konusunda bilgilendirilmesine, hekimin bakış açısı ve uygulamaya hakimiyeti ile yakından ilişkilidir.Doğru kombinasyonlar son derece olumlu sonuçlar ortaya çıkarmaktadır."
MEDİKAL ESTETİKTE DOLGU
Seminerin ikinci temasını işleyen Medikal Estetik Hekim Hüseyin Tırman da, medikal estetikte dolgunun yeri, hangi amaçlarla kullanılabileceği ve dolgu işleminin yapılabileceği bölgeler konusunda bilgi verdi. Dr.Hüseyin Tırman yaptığı açıklamada, yaşam süresinin uzaması ile insanların genç kalma ve genç görünme arzusunun arttığına dikkat çekerek, "Yüzümüzde genç ve diri görünümde önemli yapı taşlarından biri cilt altındaki volümdür. Dolgun yanaklar ve dudaklar ilerleyen yaşlarda yerini, çökmüş şakaklar, sarkan yanaklar ve küçük kuru dudaklara bırakır. Gevşeme ve sarkmayı tedavi etmek, cilt gençleştirme gibi azalan volumleri yerine koymak gereklidir.Dolgular gençleştiren tedavilerin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır" diye konuştu.
DOĞAL, GENÇ VE GÜZEL BİR GÖRÜNÜM İÇİN DOLGU UYGULAMALARI
Medikal Estetik Hekim Tırman, yaş ile kaybedilen hacmin yerine konmasının dışında, burun ve çene gibi bölgelerde ameliyatsız çözümler üreterek ideal yüz oranlarına ulaşmak için dolgu uygulaması yapıldığını söyledi. Yüz bölgesindeki asimetrinin tedavi edilmesini gerektirecek kadar belirgin olması durumunda dolgu uygulamasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Dr.Hüseyin Tırman sözlerini şöyle tamamladı:
"İlerleyen teknoloji ile artık yüzleri 3 boyutlu incelemek ve değişimi tespit etmek mümkün hale geldi. Yaşlanan yüzü gençleştirme ve oransal kusurların giderilmesinde güncel tedaviler nelerdir, daha genç , sağlıklı ve çekici görünmek için dolgu uygulamalarına bakış , değerlendirme ve uygulama tekniklerini burada birlikte inceleme ve uygulama fırsatı bulduk. Katılan tüm doktor arkadaşlarımız açısından son derece faydalı oldu."
SEMİNERLER DEVAM EDECEK
MESTDER Başkanı Medikal Estetik Hekim Farmakolog Devrim Gürsoy, dernek olarak, ana hedeflerden biri olan, bilgi paylaşımları ve seminerler düzenlenmesi konusunda belirli bir program çerçevesinde başarıyla hareket ettiklerini, düzenledikleri seminerlere Türkiye’nin her bölgesinden Medikal Estetik Hekimlerinin katılmasının doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi. Dr.Devrim Gürsoy, hazırladıkları plan çerçevesinde uygulamalı eğitim seminerlerini düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Seminere başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa, Samsun, Adana’dan 76 medikal estetik hekim katıldı.