Estetik Estetik operasyonlar için Türkiye tercih ediliyor

Estetik operasyonlar için Türkiye tercih ediliyor

12.12.2016 - 17:33 | Son Güncellenme:

Sağlık turizminde Ortadoğulu hastaların ağırlığı son dönemde Avrupa'dan gelen estetik hastaları ile kırılmaya başladı.

Estetik operasyonlar için Türkiye tercih ediliyor

Türkiye son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar ve gelişmeler ile yurtdışından hastalar için bölgedeki ilk tercih haline geldi. Ortadoğu piyasası ile beraber Avrupalı hastalar da son dönemde özellikle estetik operasyonlar için kendilerini Türk hekimlere emanet ediyor.

Haberin Devamı

İngiliz Kaci Khadidja geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası vücudunda oluşan deformetilerin cerrahi çözümü için İstanbul'dan Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın ile görüşerek ameliyat için Türkiye'ye gelen hastalardan biri.

Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın; İngiliz Kaci'nin ameliyat süreci ile ilgili olarak; “Obezite cerrahisi sonrası, doğum sonrası ya da hızlı kilo alıp vermeler sonrası vücutta deri sarkmaları ve deformetiler oluşmakta. Biz estetik cerrahlar bunları çeşitli kombine operasyonlar ile düzelterek vücudun olması gereken formuna gelmesini sağlıyoruz. İngiliz misafirimizde de bu sorunlar mevcut olduğundan bir dizi kombine ameliyat yapma kararı aldık. Kendisi de bizlere güven duyarak İstanbul'da misafirimiz oldu” dedi.

Haberin Devamı

Yaptığı dört doğum sonrası aldığı aşırı kilolar sonrası mide küçültme ameliyatına karar veren Kaci Khadidja; “43 yaşındayım ve dört güzel çocuk büyüttüm. Tabi bu esnada oldukça kilo aldım ve 127 kiloya kadar çıktım. Daha sonrasında mide küçültme ameliyatı oldum ve 80 kiloya düştüm. Bu seferde vücudumda sarkmalar oluştu. Özellikle karın bölgemde sezeryanlar sonrası oluşan ciddi bir sarkma oldu” dedi.

Tedavisi için bir günü hastane olmak üzere yaklaşık bir hafta İstanbul'a ailesiyle gelen Kaci Khadidja; “İstanbul’u tercih etme sebebim sadece İngiltere’den ucuza ameliyat olmak değildi. Mükemmel bir hizmet aldık. Havaalanından indiğimiz andan ülkemize dönene kadar Dr. Karaaltın ve ekibi bütün seyahatimizi planladı. Ülkemde ameliyathane hemşiresi olarak çalıştığım için olabilecek tüm aksilikleri biliyordum. Fakat hiçbir ağrım olmadan ve mükemmel bir sonuçla ülkeme döndüm” diye konuştu.

Dr. Karaaltın; “Yabancı hastalar için Türkiye sadece fiyat avantajı sağlayan bir ülke konumundan uzaklaşmaya başladı. Fiyatla birlikte Dünya'da ses getiren hekimleri ve dünya standartlarında sağlık tesis ve teknolojileri ile de adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni, yabancı hastaları ülkemizde en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Khadidja, İstanbul'dan oldukça güzel duygular ve yeni bir bedenle ayrıldığını belirtirken, “İngiltere’ye döndüğümde herkes tam anlamıyla şok olmuştu. Böyle bir değişimi kimse beklemiyordu. Ameliyatımın üçüncü gününden itibaren aktif olarak hareket etmeye başladığımdan İstanbul’u dört gün boyunca doya doya gezdim. İlk hafta sonunda yüzmeye 5. Haftadan sonra da spora gitmeye başladım. Şu anda ağrısız ve fit bir vücutla hem işimde hem de sosyal hayatımda çok mutluyum. Buna yardımcı olan Dr. Karaaltın ve tüm ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Sadece İngiltere'den onlarca hastanın estetik ameliyat için sıra beklediğini belirten Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın; “Özellikle Avrupalı hastalar doktor seçiminde titizlikleri ile dikkat çekiyor. Doktor ile birlikte elbette hastane ve konaklayacakları tesisleri de göz önüne alınca Türkiye adeta bir sağlık cenneti haline geliyor” dedi.

Estetik operasyonlar için Türkiye tercih ediliyor

Doç. Dr. Mehmet Karaaltın

Yazarlar