Estetik Estetik sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Estetik sonrası dikkat edilmesi gerekenler

17.08.2015 - 14:17 | Son Güncellenme:

Op.Dr.Bülent Koç burun estetiğinden sonra dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Estetik sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Uzmanlar burun estetiğinden sonra dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Haberin Devamı

Op.Dr.Bülent Koç, “Burun estetiği ameliyatından sonra, çok acı, baharatlı ve özellikle faydaları saymakla bitmeyen ekşi gıdaları (limon,yeşil elma,kivi,erik,portakal...vb ) tüketmeyin, gergin ve sinirli yapabilir” dedi.

Burun estetiği sonrasında hastaların diyetinde önemli bir kısıtlama yapmadıklarını ancak bazı önemli noktaların altını da mutlaka vurgulamakta fayda olduğunu dile getiren Rinoplasti Merkezi'nden Op.Dr.Bülent Koç, “Yediğiniz gıdaların çenenizi çok açmanıza gerek olmayacak ve çiğnerken de zorlanmayacağınız yumuşak gıdalardan olması daha rahat beslenmenizi sağlayacaktır” dedi.

Op.Dr.Bülent Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Özellikle serin, yumuşak ve sevdiğiniz gıdaları tüketmenizde fayda var.'dedi.Öğünlerde mutlaka proteinli besinler bulunmalı ve ameliyat sonrası mide ve bağırsak sisteminizin iyi çalışması için lifli gıdaların da tüketilmesi gereklidir. Böylelikle ameliyat sonrası bulantı,kusma gibi şikayetler olmayacağı için şişliklerde daha az olacak ve daha çabuk gerileyecektir.

Haberin Devamı

Özellikle acı ve sıcak gıdalar tüketilmemelidir.Çünkü bu gıdalar kan damarlarını genişleterek şişlik ve morarma gibi sıkıntılarınızı arttırır.Yaz aylarında ameliyat olan hastaların ise bol sıvı tüketmeleri ve gıdalarında ödem açısından ekstra tuz kullanmamaları gerekir.

Bunlar dışında; Katı ve sert gıdaları tüketmeyiniz , örneğin yeşil elma , armut gibi sert meyvelerden uzak durunuz. Isırması ve çiğnemesi zor olan gıdalar katı gıdalardır. Katı gıdalar uzun süre çiğneme gerektirmektedir. Sıvı- ılık gıdalarla beslenin.Çok soğuk ve çok sıcak gıdalardan uzak durun.

Çok acı , baharatlı ve ekşi gıdalar tüketmeyin(limon,yeşil elma,kivi,erik.. vb )gergin ve sinirli yapar. Yara iyileşmesini hızlandırmak için bol taze sebze, meyve ve protein ağırlıklı beslenin. Süt, peynir ve yoğurt, yumurta bolca tüketiniz.

Örneğin Etli sebze çorbasını blendır yaparak tüketebilirsiniz. İlk hafta çok fazla bitki çayı ve özellikle yeşil çay içmeyiniz. Kanamayı artırır. Bol ılık su tüketiniz. Mineral olarak ,kalsiyum dışarıdan destek olarak alabilirsiniz.Günde 1 kez gece yatarken. 1 Hafta sonra da E vitamini ve Omega 3 kullanılması uygundur.”

Yazarlar