Eskişehir Eşyoder, Nevruz Bayramı'nı Şiir Ve Türkülerle Kutladı

Eşyoder, Nevruz Bayramı'nı Şiir Ve Türkülerle Kutladı

21.03.2017 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

Eşyoder, Nevruz Bayramını Şiir Ve Türkülerle Kutladı

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)’ne üye şairler ve ozanlar, Nevruz Bayramı’nı dernek binasında şiirler okuyarak ve türküler söyleyerek kutladılar.
Kutlama etkinliklerine dernek üyesi şairler, ozanlar ve yazarlar katıldı. Nevruz’ın dostlukları pekiştirme ve paylaşma demek olduğunu belirten EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, Nevruz Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, ’’Nevruz Bayramı, Türk kültürünün bir parçasıdır. Türk’ün olduğu yerde Nevruz Bayramı coşku ile kutlandığından, biz de şairlerle ve ozanlarla dernek binasında bir araya geldik. Şairlerimiz, Nevruz ile ilgili şiirlerini okudular. Ozanlarımızdan Arif Çayır, Hasan Bakırcı sazları eşliğinde kendi derledikleri türküleri söylediler ve türkülere şairlerde hep birlikte eşlik ettiler. Bu bayramda Türk milletinin özü, tarihi ve emanetleri vardır. Bunları korumak ve sahip çıkmak da bizlerin görevidir’’ dedi.
Şakar, ’’Nevruz, Türk milletinin zor günlerini geride bırakarak yeniden dirilişinin, tarih sahnesine daha güçlü bir biçimde çıkışının hikayesidir. Türk milletinin Ergenekon’dan çıkışı, baharın gelişi ve Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeler’’ diye açıklamasını tamamladı.