MutfakRSS
29.08.2012 - 14:10 | Son Güncelleme: 01.08.2013-18:22

Et pişirmenin püf noktaları!

Protein deposu etleri pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte lezzetli et pişirmenin püf noktaları!

Sitene Ekle
Et pişirmenin püf noktaları!

Etin yumuşaklığı öncelikle yağ oranına bağlıdır. Yağ oranı arttıkça yumuşaklığı da artacaktır. Pişerken bu yağlar etten ayrılacak ve ekstra kaloriler de etten atılacaktır.

Etin pişerken kurumaması için 1 parmak kalınlıktan daha ince olmaması gerekir. Aksi takdirde kurur ve sertleşir. Etiniz 4 cm’den kalın ise içinin de iyi pişmesi için bir bıçak yardımıyla üzerine yarıklar açabilirsiniz.

Oda sıcaklığındaki etler daha kolay pişer ve daha lezzetli olur. Etler koyulmadan önce ızgara iyice ısıtılmalıdır. Terbiye edilen etlerin de tadı büyük oranda artmaktadır. Basit bir terbiye için zeytinyağı, tuz ve biber kullanabilirsiniz.

 


Enfes tarifler ve pratik bilgiler için Milliyet Mutfak Facebook sayfamızı ziyaret edin!

Yorum Yazın
Gönder
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
İlginizi ÇekebilirX