Cadde Et sevenlere güzel bir adres: Karski

Et sevenlere güzel bir adres: Karski

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

Et sevenlere güzel bir adres: Karski

Yalıkavak Marina’yı Mübariz Mansimov’un almasının ardından bu bölge dört yıldır çok ciddi bir gelişme göstermekle kalmadı, artçı dalgaları Turgutreis’e kadar uzandı. Şu anda Yalıkavak’ta arsa, konut fiyatları arttı, her köşede bir restaurant, bir bar misafirini bekliyor. İstanbul’un ünlü markaları artık bölgede mevcut, en ünlüleri marinada desem daha doğru olur.

Haberin Devamı

Değerli dostum Kürşat Başar ve sevgili Zeynep Talu’nun anlatımlarından sonra son zamanlarda adını çok duyduğum et ve et ürünleri mekanının yolunu tuttum. “Karski, Karski” diyerek bir süre dolaştıktan sonra hünnap, mandalina, portakal bahçeleri arasında çok şık masalar ve rahat koltuklar buldum.

Masamıza oturduğumuzda soğuk başlangıç olarak kütük üzerinde siyah üzüm, kuru incir ve kayısı eşliğinde yöresel peynirler, közde patlıcan, muhteşem yoğurtlu semiz otu, taze fasulye, fesleğenli tavuk ezme, natürel beyin geldi. Keşke yanında güzel bir sosu olsaydı. Dil söğüş, kuru patlıcan dolması, ara sıcaklarda yaprak tipinde kesilip Arnavut ciğeri tarzında yapılmış kuzu ciğeri kızartma, haşlama ekşi soslu dana işkembesi, sahanda saganaki, odun fırınında kuzu kokoreç sunuluyor.

Haberin Devamı

Favori tabağım Karski oldu

Bu arada Kürşat Başar orkestrasının birbirinden güzel, değişik tellerden müziklerini dinledik. Etrafıma bakıyorum Jale’nin sesi ve güzelliğinden neredeyse herkes sahneye adeta kitlitlenmiş, kıpırdamıyor.

Sıcaklarına gelince; favori tabağım olan adını restorana da veren Karski önümüze geliyor. Fırın patates yatağında kuzu böbreğiyle. Gerek marinasyonu gerekse pişmesi yönünden tek kelimeyle enfes. Daha sonra gelen kuzu tandırsa yöresel metotlarla yapılmış, bana yavan geldi. Sakatat sevenler için de Şarap Soslu Uykuluk ve İşkembe Tava var.

Hepimizi mest etti

Bunun dışında sahneye çıkan misafir sanatçı İlhan Şeşen doğrusu hepimizi mest etti. Derken sahneye yeni bir solist çıktı.

Soyadına çok alışık olduğumuz, şarkılarının birçoğunu ezbere bildiğimiz Melih Kibar’ın hayat arkadaşı Çiğdem Talu’nun kızı Zeynep Talu. Eminim ki ileriki yıllarda o da bu kervanda önemli bir yer alacak.

Son olarak dondurmalı irmik helvası masamıza geliyor ama keşke şekeri biraz daha az olsaydı dedirtiyor. Karski’nin sahibi Adnan Şen, aslında 14 yaşından beri yiyecek içecek sektörünün bütün kademelerinde bulunmuş, babacan, cana yakın biri. Burayı açmadan Bodrum’da et ticaretine girmiş, başarılı olmuş. Şimdi eti alıyor, kesiyor, satıyor, beğendiği özel bölümleri ise Karski’ye getiriyor. En önemli yardımcısı ise sağ kolu Burçak Kaymakçı.

Haberin Devamı

Mutfak şefi Burhan Toptaş, servis müdürü Ersin Bombatepe, bar şefi Arda Fırat’a bu güzel yeme içme hizmeti için teşekkürler. Uzun lafın kısası et sevenlere güzel bir adres Karski.