Dekorasyon Et yiyen örümcek ‘’sarı ömer’’ örümceği

Et yiyen örümcek ‘’sarı ömer’’ örümceği

19.09.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

Et yiyen örümcek olarak bilinen sarı ömer örümceği hakkında çok fazla söylenti mevcut. Bu örümcekler doğadaki canlılar için ve insan sağlığı için oldukça tehlike oluşturan böcek türleri arasında yer almaktadır. Et yiyen örümcek hakkında bilgi sahibi değilseniz birazdan vereceğimiz bilgilerden sonra et yiyen örümceklere dair her konuda bilgi sahibi olacaksınız.

Et yiyen örümcek ‘’sarı ömer’’ örümceği

Et yiyen örümceği halk arasında sarı Ömer örümceği olarak bilinen bu böcek Türkiye’nin iç, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunmaktadır. Genellikle kurak yerleri seven et iyen örümcek insan sağlığı açısından büyük risk oluşturmaktadır. Bu böceğin cinsi örümcek olarak geçse bile aslında diğer örümcek türleriyle pek bir özelliği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Diğer örümcekler zararsız olurken, et yiyen örümcek adı üzerinde et ile beslenir ve insan sağlığı açısından tehlikeli olabilmektedir.

Diğer örümcekler akrep türlerinden korkarken et yiyen örümcek, akrep ile beslenir. Et yiyen örümcek Türkiye de yaygın bir şekilde bulunmadığı için insanlar tarafından pek bilinmezler. Ancak uzun bacakları olan ve kafa kısmında iki tane kıskacı olan açık kahverengi bir yapıda hayvan görürseniz kaçmanızı tavsiye ederiz. Çünkü et yiyen örümcek saldırgan ve zıplama özelliği olan bir örümcek türü olduğu için size zarar vermesi ihtimaller arasında yer alabilir.

Et yiyen örümcek görünüş olarak nasıldır?
Et yiyen örümceğin ayak kısımları örümceğe benzese bile gövde kısmı akrebi andırmaktadır. Gövdesinde ayaklara ek olarak sağlı sollu iki tane antenimsi aparat yer alır. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için yalnızca geceleri hareket eder. Saatte 1,5 kilo metre katledebilir. Zehirli olmadıkları söyleniyor fakat kuvvetli çenelerinin ısırıkları oldukça fazla can yakar.

Haberin Devamı

En kötü huyları pofuduk yuvalarına götürmek üzere, insanlar uyurken saçlarından birkaç tutam kadar koparıp alması ki en rahatsız olan edici huyları budur. Bu yaratık hakkında değişik olan efsaneler bulunmaktadır.

Et yiyen örümcek saatte 40 km hızla koşar ve oldukça hızlı bir hayvandır. Bu nedenle et yiyen örümceğin koşarken çığlık çığlığa ağlayan bir çocuk sesi çıkardığı söylenir.

Et yiyen örümcek (sarı Ömer örümceği ne ile beslenir?)
Bir insan eli kadar boyu olan et yiyen örümcek ( sarı ömer örümceği) böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Ömer örümceği, akrep bile avlayabiliyor.

Et yiyen örümcek soktuğu zaman zehir salgılar mı?
Et yiyen örümceğin soktuğu canlılar genellikle kaçamaz bunun en önemli nedeni böceğin soktuğu deri üzerinde uyuşturucu bir madde bırakmasıdır. Zehir canlının vücuduna yayılmaya başladıktan sonra canlı kıpırdayamaz hale geliyor ve bu şekilde avını yemeyi başarıyor.

Et yiyen örümcek insanlara zarar verir mi?
Et yiyen örümcek genel anlamda insanlara zarar veren bir böcek türü değildir. Ancak yakınınızda bulunursa ve tesadüfen bir yerden deriniz üzerinde dolaşmaya başladığında fark etmezseniz sizin için tehlike oluşturabilir. Damar bulma özelliği olan bu böcek, kıskaçlarıyla şah damarınızı bile delerek ölümlere sebebiyet verebilir.

Haberin Devamı

Eğer et yiyen soktuysa ne yapmak gerekir?
Eğer et yiyen örümcek ısırığına maruz kaldıysanız ısırılan bölgeye doktora gitmeden önce amonyak tedavisi uygulayabilirsiniz. Amonyak uygulanmadığı takdirde deri kendiliğinden erimeye devam edecektir.

Yazarlar