İzmir Etiyopyalı Heyetin İzmir Ticaret Borsası'nı Ziyareti

Etiyopyalı Heyetin İzmir Ticaret Borsası'nı Ziyareti

10.05.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Workneh: "Türkiye'nin Etiyopya'daki itibarı çok yüksek. Büyük deneyimlere sahipsiniz, kaliteli ürünler üretiyorsunuz. Sizden öğreneceğimiz çok şey var"

Etiyopyalı Heyetin İzmir Ticaret Borsasını Ziyareti

İZMİR (AA) - İzmir ile tarım ve hayvancılık alanındaki iş birliği olanaklarını artırmak isteyen Etiyopya heyeti, İzmir Ticaret Borsası'nı (İTB) ziyaret etti.

Haberin Devamı

Borsa'dan yapılan açıklamaya göre, Etiyopya Türkiye Büyükelçisi Ayalew Gobeze Workneh başkanlığındaki heyet, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile görüştü.

Büyükelçi Workneh, Etiyopya ve Türkiye arasında uzun yıllara dayanan sağlam ilişkiler bulunduğunu, bu ilişkilerin Sultan 2. Abdulhamit döneminde başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Etiyopya'yı üç kez ziyaret ettiğini hatırlatan Workneh, iki ülke liderlerinin ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek için yaptığı ziyaretlerin sürdüğünü, bunun sonucunda Türkiye'nin Etiyopya'daki faaliyetlerinin, kalkınmalarına katkı sağladığını aktardı.

Workneh, Türkiye'den 140'dan fazla yatırımcının Etiyopya'da 2,5 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu, Türk Eximbank'ın da 389 kilometrelik Awash-Weldia Demiryolu Projesi'ne 300 milyon dolar kredi sağladığını bildirerek, "Türkiye'nin Etiyopya'daki itibarı çok yüksek. Büyük deneyimlere sahipsiniz, kaliteli ürünler üretiyorsunuz. Sizden öğreneceğimiz çok şey var." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Borsa Başkanı Kestelli de Etiyopya’nın istikrarı ve büyüyen ekonomisinin yabancı yatırımlar için uygun ortam yarattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle tekstil, enerji, altyapı, sağlık ve tarım sektörlerinde iş birliğine önem verdiğinizi ve 2025 yılını hedefleyen bir üretim ve sanayi seferberliği başlattığınızı izliyoruz. Gelecekte dünyanın yeni büyüme alanı Afrika ve Afrika’nın parlayan yıldızı Etiyopya, bu büyümede öne çıkan ülkelerden biri olacak. Bu nedenle atacağımız ortak adımlarla ticari ilişkilerimizi mutlaka artırmalıyız. Özellikle hem Etiyopya'nın hem İzmir’in iddialı olduğu tarım ve hayvancılıkta iş birliğini ilerletme fırsatımız var."