Et yemekleri sofraların vazgeçilmezi olarak bilinir, ancak her et yemeği damak zevkinize uymayabilir. Fakat biz sizin için etle yapılan en lezzetli 3 yemeği paylaştık. Oldukça lezzetli ve yapımı çok basit olan bu et yemeklerini mutlaka deneyin. Etin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız işte etle yapılan en lezzetli 3 yemek tarifi... 

Etli krep tarifi

Malzemeler:

-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-2 adet yumurta
-2 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

-1/2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

-1 adet soğan
-250 gram dana kuşbaşı eti
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet kapya biber
-2 adet çarliston biber
-2 adet domates
-7 adet mantar
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı kaynar su

Nasıl yapılır?

-Hamur malzemelerini bir kabın içinde mikserle çırpın. 
-Daha sonra diğer malzemeleri baharatlar hariç doğrayın ve tavada soteleyin. 
-Etlerin iyice yumuşadığından emin olduktan sonra baharatları ekleyerek karıştırın. 
-Krepleri hazırlamak için tavaya çok az yağ koyun ve krep hamurundan az miktarda dökerek pişirin.
-Oluşan kreplerin iç harcı koyarak sarın ve servis edin. 

Et sote

Malzemeler:

-800 gram dana kuşbaşı eti
-2 adet orta boy ayva
-2 adet orta boy kuru soğan
-2 adet orta boy havuç
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı sıcak su
-1 adet defne yaprağı
-1 adet çubuk tarçın
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1/4 çay kaşığı yenibahar

Nasıl yapılır? 

-Soğanları dört parçaya bölün. Ayvaları büyük parçalar halinde doğrayın. 
-Havuçları yarım ay şeklinde kesin. 
-Etleri zeytinyağından soteleyin daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyin ve kavurun. 
-Bir bardak sıcak suyu ve baharatları ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 
-Fırın kabına sotelediğiniz malzemeleri ekleyin ve fırın tepsisine koyarak 200 derecede 20 dakika pişirin. 

Fodula tarifi 

Malzemeler:

-1 adet tam buğday ekmeği (yuvarlak)
-3 yemek kaşığı sıvı yağ 
-1 adetsoğan (yemeklik doğranmış)
-400 gramdana kuşbaşı eti 
-2 adet havuç (küp doğranmış)
-1 su bardağı bezelye
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı rezene 
-1 çay kaşığı anason
-2 su bardağı su 
-2 adet domates(kabukları soyulup, doğranmış)

Üzeri İçin:

-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı adaçayı

Nasıl yapılır?

-Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
-Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
-Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.
-Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
-Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
-Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
-Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.
-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
-175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle
tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.