Geri Dön

Etli bulgur pilavı tarifi

Etli bulgur pilavı tarifi ile enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz. Etli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Etli bulgur pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kuru erik (Küp küp doğranmış)
6 adet arpacık soğan
100 gram yağsız kuru kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
1/4 adet kırmızı kapya biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su

Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun.

Eriyince arpacık soğanları ilave edin.

Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin.

Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin.

Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun.

Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin.

Ardından bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir.

Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.

Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber