Çentik kebabı tarifi hem etli çentik kebabı olarak hem de patlıcanlı çentik kebabı olarak hazırlanan tarifler arasında yer alır. Çentik kebabı tarifini etli çentik kebabı olarak hazırlamak isteyenler, birazdan vereceğimiz tarifimize bayılacaklar. Hakkâri yöresine ait olan ve herkesin merak ettiği ve bayıldığı, çentik kebabı tarifini sizde denemek istiyorsanız vermiş olduğumuz talimatlara bir bir uymanız yeterli olacaktır. Etli çentik kebabı tarifi nedir, çentik kebabı nasıl yapılır diyorsanız işte etli çentik kebabı tarifi…

Malzemeler 

400 gr kırmızı et
3 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağı
1 adet sarımsak
Tuz,kekik,tane karabiber
5 adet patates
Kızartmak için sıvıyağ

Sosu için

3 kaşık sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
Tuz, kırmızı toz biber
Servis için sarımsaklı yoğurt

1.adım: Et ince uzun doğranıp sıvıyağda kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.

2.adım: Pişen etlere tereyağı eklenip çevrilir altı kapatılır.

3.adım: Patatesler kibrit çöpü gibi ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.

4. adım: Sos için tereyağı ve sıvıyağ tavaya alınır eritilir salça ve tuz eklenip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiber eklenip kaynatılır.

5. adım:  Servis tabağına patatesler alınır üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servis edilir. 
Afiyet olsun 

Çentik kebabı hangi yöreye aittir?

Çentik kebabı nerenindir, çentik kebabı hangi yöreye aittir sorusu son zamanlarda internet ortamında en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Çentik kebabı Hakkâri yöresine ait bir yemektir. 
 

Daha önce hazırlamış olduğumuz kebab tarifleri için aşağıda vermiş olduğumuz, linkleri tıklayarak öğrenebilirsiniz.