Geri Dön

Etli enginar tarifi

Yılbaşı sofranızda sağlıklı olduğu kadar leziz enginara yer verin.

Etli enginar tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 büyük boy enginar

7 kaşık margarin

1 büyük boy soğan

200 gram kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı enginarların suyu

Tuz

Enginarın ayıklandığı su:

10 su bardağı su

2 kaşık un

1 limon

Etli Enginar Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 10 bardak su, 2 kaşık un ve 1 tane limonun suyunu koyun, iyice karıştırın.

İçleri ayıklanmış ve ikiye kesilmiş 6 büyük enginarı da katarak bir kenarda bekletin.

Düdüklü tencerenizde 7 kaşık margarin, ince kıyılmış soğan ile kuşbaşı doğranmış 200 gram etinizi koyarak etler renk alıncaya kadar ara ara karıştırarak kavurun.

Enginarları süzüp suyundan 1 bardak ilave edin. Yarım kaşık kadar tuz atıp tencerenin kapağını kapatın.

Düdüklüden ses gelene dek yüksek ateşte pişirin.

Daha sonra enginarlarınızın kartlığına göre 20 ila 35 dakika arası kısık ateşte pişirin.

Buharını boşalttıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber