MALZEMELER
2 yemek kaşığı ile  tereyağı
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
200 gram kadar  kuşbaşı kuzu eti
Yarım kilo kuru fasulye
2 tane  büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı  ile domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3,5 su bardağı ile sıcak su
1 çay kaşığı ile tuz
 
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanları, küçük yemeklik şeklinde doğrayın.
Tereyağını ve zeytinyağını düdüklü bir tencerede kızdırın
Soğanları, kuşbaşı kuzu eti ile beraber tencereye aktardıktan sonra kuzu etini, soğanlar ile beraber renk alıp suyunu çekene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
Domates salçası, biber salçası, tuzu ve bir gece önceden suda bekletip duruladığınız ve fazla suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ilave edin.
Etli kuru fasulyeyinin; üzerine 3,5 su bardağı sıcak su ilave ederek ile kapağını kapattığınız düdüklü tencerede ortalama 30- 35 dakika kadar pişirin.
Kullandığınız kuru fasulyenin pişip pişmediğini kontrol ederek sıcak olarak servis edin.