Etli Nohut Tarifi

Sıklıkla sofralarımızda yer verdiğimiz Etli nohut tarifini birde benim tarifimi uygulayarak yapın.

Etli Nohut için Gerekli Malzemeler :

  • Yarım kilo kuş başı et
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı nohut
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça

Etli Nohut için Nasıl Yapılır :

  1. Öncelikle bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanı , yağı, eti ilave edip kavuralım.
  2. Etin kendi bıraktığı suyu çekilene kadar kavurma işlemine devam edelim.
  3. İçerisine salçayı, küçük doğradığımız domatesleri ekleyerek karıştırınız.
  4. Akşamdan ıslattığımız haşlanmış nohutları tencereye ilave ediyoruz.
  5. Orta ısıdaki ocağımızda nohutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  6. Pişmeye yakın tuzunu ilave edip 2 taşım daha kaynatıyoruz.

Not : Soğan nohuta her zaman lezzet verir.