Edirne Etso'dan Yunanistan Başkonsolosluğuna Ziyaret

Etso'dan Yunanistan Başkonsolosluğuna Ziyaret

17.01.2018 - 18:12 | Son Güncellenme:

.

Etsodan Yunanistan Başkonsolosluğuna Ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren, Yunanistan Edirne Başkonsolosu Sotiria Theocharidi’ye iade-i ziyarette bulundu.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’in ziyaret ettiği Yunanistan Edirne Başkonsolosu Sotiria Theocharidi, heyeti kendi evinde görmekten son derece memnun olduğunu ifade etti. Edirne’yi çok sevdiğini ve iki ülke için verimli işler gerçekleştirmeyi istediğini belirten Theocharidi’ye Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Eren bir kez daha görevinde başarılar diledi. Theocharidi, “Konsolosluğumuzca Schengen kuralları uygulanıyor ve bu kuralların dışına çıkamıyoruz. Ancak göreve geldikten sonra üyeleriniz adına dile getirdiğiniz tüm konuları ben de elimden geldiğince büyükelçiliklere ve bağlı bulunduğum birimlere ilettim ve bu kuralları elimizden geldiğince esnettik” dedi.
Vize alımı sürecinin kolaylaştığını ifade eden Zıpkınkurt, gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, iş adamlarının özellikle uzun süreli vizelere ihtiyaç duyduğunu, ticari bağlantılarını oluşturmak için Yunanistan ile sürekli temas halinde olduklarını ve her seferinde aynı işlemlerin gerçekleştirilmesinin her iki taraf için iletişim sürecini uzatacağını hatırlattı.
ETSO üyeleri, ağırlıklı sektörler ve Yunanistan’da özellikle hangi odalar ile işbirliği yapıldığını soran ve ilgili konularda Zıpkınkurt ve Eren’den bilgiler alan Başkonsolos Theocharidi, kendisinin de İstanbul Ticaret Ataşeliği ve Turizm Ataşeliği ile birtakım faaliyetlerinin olacağını, iki ülke ticareti ve turizmi için seminer, toplantı, kongre vb. etkinlikler planladıklarını kaydetti. İlgili organizasyonlarda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermeye ve işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Zıpkınkurt, “Üyelerimizin ve iki ülke ekonomisinin gelişmesi için atılacak her adımın yanındayız” diyerek ziyaret anısına Başkonsolos Theocharidi’ye hediye takdim etti.