Et Yemekleri

Bozuk et nasıl anlaşılır?Özellikle et gibi ürünleri tazeyken tüketmek oldukça önemlidir. Bekletilen et bozulur ve fark edilmeden tüketilir ise, zehirlenmelere sebep olabilir. Peki bozuk et nasıl anlaşılır?
Hasanpaşa köfte tarifiKöfte severlere müjde! Hasan paşa köfte tarifiyle sofralarınızı süsleyip lezzetlendirebilirsiniz. İşte sizlere köftenin en yakın dostu patates püresiyle yapılan Hasan paşa köfte tarifimiz.
Etli türlü yemeği tarifiEtli türlü yemeği sofralarımız en zengin en pratik lezzetlerinden biri… Etli türlü yemeği için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi ile siz de akşam sofranızda efsaneler yaratabilirsiniz. İşte etli türlü yemeği tarifi…
Kabak dolması tarifi (Etli kabak dolması nasıl yapılır?)Kabak dolması özellikle bu dönemde en çok aranan yemek tariflerinden biri… Bu nedenle etli kabak dolması tarifi vererek sofralarınızı şenlendiriyoruz. İşte kabak dolması için ayrıntılı tarif…
Patlıcan yemeği tarifi (Patlıcan yemeği yapımı)Patlıcan çeşitli yöntemlerde çok çeşitli tarifleri olan bir sebze... Bugün ise patlıcan yemeği tarifi veriyoruz. Patlıcan yemeği yapımı ve ayrıntılı anlatımı ile akşam sofranıza harika bir lezzet koyabilirsiniz. İşte patlıcan yemeği tarifi…
Lezzetli palamut pişirme teknikleriSağlıklı beslenmemiz açısından en önemli besinler arasında balık neredeyse ilk sırada yer alıyor. Peki, omega 3 açısından zengin olan ve nerdeyse her mevsim bulabileceğiniz palamudu lezzetli bir şekilde nasıl pişirmeniz gerektiğini biliyor muydunuz?
Balığı doğrudan buzluğa atmayın!Balığı aldığınız gün pişirmediyseniz doğrudan buzluğa atmayın! Balığın tazeliğini korumak ve dolap tadını engellemek için bu 30 saniyelik yöntemi deneyin!
Beşamel soslu, patatesli tavuk tarifiTavuk hemen hemen kimsenin hayır diyemediği güzel bir lezzettir. Fakat tavuğu daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu tarif ile beşamel soslu tavuk yapmayı deneyebilirsiniz.
Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli?Balıklar her zaman mangalda pişirilmez. Pişirilseler bile lezzetli olmazlar. Balıklar cinslerine göre belirli aylarda ve bir takım yöntemlerle mangalda pişirilmelidir. Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli diye merak ediyorsanız işte cevabı…
Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenlerBirçok yemek çeşidinde kullanılan kıymayı alırken belirli noktalara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde özensiz seçilen kıymalar sağlıksız beslenmenize neden olabilir.
Tavuk eti nasıl saklanmalı?Tavuk eti uygun koşullarda muhafaza edilmezse gıda zehirlenmesine ve beraberinde ciddi sağlık sorunlarını meydana getirebilir.
Tarihi harput köfteTarihi 17. yüzyıla kadar uzanan, halk arasında "içli köfte" de denilen Harput köfte, Elazığ mutfağında hazırlanan yemeklerin baş tacı olmaya devam ediyor
Çiğ tavuğu yıkamayın!Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkıyor musunuz? Uzmanlar çiğ tavuğu yıkamanın tehlikeleri konusunda uyarıyor!
Et pişirme önerileriEt pişirirken yaptığınız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de neden olabilir. İşte pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...
Kırmızı et alırken nelere dikkat edilmeli?Kasaptan veya marketten et almak kâbusa dönüşebilir. Neyse ki size verdiğimiz tavsiyelerle artık ağız tadıyla etin en iyisini alıp lezzetli yemekler yiyebileceksiniz.
Pullu balık temizlemek için 3 altın kuralPullu balıkları temizlerken etrafa sıçrama olasılığı çok fazladır. Bu nedenle genellikle balıkçıda temizletip eve getirilir. Ancak pullu balıkları size vereceğimiz yöntemlerle artık evde de temizleyebilirsiniz.
Yılbaşı için lezzetli sunum: Tavuk FajitaYeni yıla az bir zaman kala yılbaşı menüleri hazırlanmaya başlandı. Yılbaşı için hem doyurucu hem de çok lezzetli farklı bir tat denemek istiyorsanız tavuk fajita tam size göre...
Yılbaşı için nefis atıştırmalık: Mini HamburgerYılbaşı sofranızı yeni tatlar ve renkli sunumlar ile şenlendirmek istiyorsanız mini hamburgerlere bayılacaksınız.
Lezzetli bir balık nasıl yapılır?Hazır balık sezonu açılmışken lezzetli bir balığın nasıl yapılacağını işin ustasından öğrenelim. Beluga FishGourmet’nin Şefi Cengiz Nalbant lezzetli bir balık nasıl yapılır anlattı...
Et pişirmenin ve yemenin püf noktaları“Etin Profesörü” unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et pişirmenin ve tüketiminin püf noktalarına ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekti
Lüfer ızgara tarifiSağlığınız için haftada en 3 gün balık yememiz gerekir. İşte hem çok lezzetli hem de pratik bir ızgara tarifi...
Çinekop tava nasıl pişirilir?Çinekop bu mevsimin yenebilen en güzel balıklarından biridir. Çinekopun en güzel haline malumunuz çinekop tavadır. Peki, çinekop tava nasıl yapılır? İşte tarifimiz…
Fırında çinekop tarifiÇinekop en sevilen balıklardan biri. Fırında çinekop tarifiyle enfes bir balık sofrası hazırlayabilirsiniz. İşte pratik fırında çinekop tarifi
Mantar yemekleri tarifiMantar tadına doyum olmayan lezzetli, yapılı kolay bir sebzedir. Mantar yemekleri ev halkının damat tadı ne olursa olsun çeşitlendirilebilir. Peki, neler yapabiliriz? İşte mantar yemekleri...