Gündem Ev değil hayvanat bahçesi!

Ev değil hayvanat bahçesi!

04.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Video klip yönetmeni Murad Küçük’ün evine yapılan baskında kaçak yollardan sokulan çok sayıda hayvan türü ele geçirildi.

Ev değil hayvanat bahçesi

Müzik dünyasında aralarında Tarkan, Murat Boz ve Nilüfer’in de bulunduğu pek çok sanatçının video kliplerine imza atan yönetmen Murad Küçük’ün Ataşehir’deki evine İstanbul Emniyet Güçleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri hayvan kaçakçılığına yönelik bir operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Serbest bırakıldı

İhbar üzerine eve yapılan baskında ticareti yasak olan ve yurda kaçak yollarla sokulduğu tespit edilen; 1 şahin, 2 atmaca, 1 geko cinsi kertenkele, 1’i piton cinsi olmak üzere 2 yılan, 7 tarantula cinsi örümcek, 1 sakallı ejder cinsi sürüngen, 1 baykuş, 1 gelincik ve 1 bukalemun bulundu. Orman Bakanlığı görevlilerinin refakatinde Darıca Hayvanat Bahçesine teslim edilen hayvanların birkaçının neslinin tükenme tehlikesi altında olduğu öğrenildi. İfadesinde hayvan ticareti yapmadığını belirten Murad Küçük’ün, belgesiz olarak koleksiyon ve beslemek amacıyla evinde bazı türleri bulundurduğu tespit edildi. Ünlü yönetmen, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten savcıya ifade verdi. İfadesinin ardından da savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.