İstanbul Ev sahibi olan Somalı aileler, gözyaşlarına boğuldu

Ev sahibi olan Somalı aileler, gözyaşlarına boğuldu

24.07.2014 - 09:42 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediyesi, Soma maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için yaptırdığı 30 yeni daireyi çekiliş sonucu ailelere teslim etti. Kura sonucu evlerini alan Somalı aileler gözyaşlarına boğuldu.

Ev sahibi olan Somalı aileler, gözyaşlarına boğuldu

Beşiktaş Belediyesi, Soma maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için yaptırdığı 30 yeni daireyi çekiliş sonucu ailelere teslim etti. Kura sonucu evlerini alan Somalı aileler gözyaşlarına boğuldu.
Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası Somalı ailelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından Soma ilçesinde yaptırılan 30 yeni daire, maden kazasında hayatını kaybeden 301 kişinin aileleri arasında noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu devredildi. Manisa’nın Soma ilçesinde Cengiz Topel Meydanı'nda verilen iftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen törene maden kazasında şehit olan 301 işçinin ailesi katıldı.
Çekiliş töreni öncesinde konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, maden kazasının büyük bir acı olduğunu ve bu yaraları sarmak için Beşiktaş Belediyesi olarak çalıştıklarını belirtti. Başkan Hazinedar, “Ben iş kazası avukatıyım, belediye başkanı olmadan önce avukatlık yapıyordum. Hep böyle kazalarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile baş başa kalıyordum. Onların acılarını, sorunlarını ve haklarını savunan bir avukattım. Bu nedenle bu kazaların ne demek olduğunu iyi bilirim” dedi.
Konuşmasının sonunda okuduğu şiir ile şehit yakınlarını duygulandıran Başkan Murat Hazinedar, Kadir Gecesi’nde duaların, Soma ve Filistin için okunacağını belirterek, Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlıların kalbinin buradakiler için attığını vurguladı.

Haberin Devamı

“BEŞİKTAŞ SOMA İÇİN DUA EDECEK”

Başkan Hazinedar, Kadir Gecesi sebebiyle Soma’da hayatını kaybedenler için Beşiktaş olarak dua edeceklerini belirterek, “Emin olunuz ki, Beşiktaş’ın kalbi de sizin için attı sizin için atıyor, Soma için atıyor. Hiç şüphe yok ki bu gece Beşiktaş Soma için dua edecek, bu gece Beşiktaş Filistin, Gazze için dua edecek. Bu gece Beşiktaş darda olan zorda olan herkes için dua edeceğiz. Biz de inşallah buradan dualarımızı başta Hak’ka yürüyen evlatlarınız, eşleriniz olan o işçi kardeşlerimiz için yapacağız. Onlar bizim inancımıza göre şehit oldular. Ama yine de onlar için dualarımızı esirgemeyelim” diye konuştu.

SOMALI AİLELER EVLERİNE KAVUŞTU

Maden kazasında oğlu Halil İbrahim Doğan’ı kaybeden baba Ali Doğan, çekilen kurada ev sahibi oldu. Doğan, “Beşiktaş Belediyesi sağ olsun bizim acımızı bir nebze de olsa bir derece de olsa hafiflettikleri için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Hak edenin ev sahibi olması için dua ettiğini söyleyen madenci İsmail Çata’nın eşi Fatma Çata, gözyaşlarına boğuldu. Çata, “İnşallah hak etmişizdir. Haksız yere almamışızdır inşallah. Buraya geldiğimden beri dua ediyorum Allah’ım inşallah hak eden kişi alsın bana çıkmasın hak etmiyorsam diye dua ettim. İnşallah hak etmişimdir. Haksız yere almamışımdır” dedi.
Maden kazasında eşini kaybeden Nazlı Merdim ise Beşiktaş Belediyesine teşekkür ederken, acılarının yerini doldurmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

BAŞKAN HAZİNEDAR, YENİ EVDE İLK KAHVEYİ İÇTİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Soma Kaymakamlığı önünde sergilenmesi için 301 madencinin adının yazacağı bir anıt hediye edeceklerini belirtti. Çekiliş töreni sonrasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve aralarında Soma Kaymakamı Bahattin Atçı’nın da bulunduğu bir heyet, kuradan birinci olarak çıkan merhum madenci Ömer Elibol’un ailesinin yeni evinde kahve içti.
Törende ev sahibi olamayan 271 aileye ise Beşiktaş Belediyesi tarafından tam cumhuriyet altını hediye edildi.