Gündem Ev vergi borcu öğrenme işlemi nereden yapılır?

Ev vergi borcu öğrenme işlemi nereden yapılır?

30.04.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

Vergi borç sorgulama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden yapılıyor. Vergi borç sorgulamanın yanında ödemenizi de yapabiliyorsunuz. Vergi borç sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz.

Ev vergi borcu öğrenme işlemi nereden yapılır

Artık günümüzde teknoloji bizim için çok önemli bir hal almıştır. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde birçok işlemlerimizi online bir şekilde yapabilmek mümkün olmuştur. Ve bu da bizim hayatımızı çok kolay bir şekilde devam etmemizi sağlamıştır. Gelişen teknolojilerden bi tanesi de internettir ve bu bizim hayatımızı daha kolay ve pratik bir hale getirmiştir. Örnek olarak verirsek bir çok işlemlerimiz online bir şekilde, sınav sonuçlarımızı direkt oalrak ya da bunlara benzer bir kaç işlemlerimizi internet aracılığı ile yapmamız mümkün hale gelmiştir. İnternet aracılığı ile aynı zamanda birçok alışverişimizi, banka işlemlerimizi sosyal medya ve telefon işlemlerimiz gibi bir çok alanda yapabiliriz ve bunun yanında kamu işlemlerimizi sağlık işlemlerimizi e- devlet sistemi üzerinden de yapmamız mümkündür.
ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! ()
• VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/vergi-borcu-sorgulama)
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Vergi borç sorgulama işlemi yapmanız için ilk olarak şifresiz işlem yapma yöntemini anlatalım. Şifresiz olarak sorgulama işlemi yapabilmek için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sistemi üzerinden yapmış olduğu İnternet Vergi Dairesi sayfasında bulunmakta olan vergi borç sorgulama yazısına tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra ise açılmakta olan ekran da bulunan ve doldurmanız gereken formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Form üzerinden sizden istenen bilgiler Tc kimlik numarası nüfus cüzdanı seri no anne, baba, eş ve ya çocuk gibi yakınlarınızın TC kimlik numarası ya da onların yerine annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini ilgili alanlara kutucuklara doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra ise sayfada bulunmakta olan güvenlik resindeki kodları kutucuklara eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. İşlemleri doğru bir şekilde yaptığınızdan emin iseniz sayfada bulunmakta olan TAMAM yazısına tıklamanız yeterli olacaktır ve böylece internet yardımı ile vergi borç sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Sorgulatma yaptığınız sayfada vergi borç bilgilerinizi görmeniz mümkün olacaktır. Anlattığımız vergi borç sorgulama işlemi şifresiz olan idi. Şimdi ise şifreli olarak yapılmakta olan vergi borç sorgulama işlemini anlatacağız. E- devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işlemi yapmanız mümkündür. Fakat vergi borç işleminizi e- devlet sistemi üzerinden yapmak istiyor iseniz e- devlet sistemine giriş yapmanız için e- devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer e- devlet şifreniz yok ise direkt olarak bir PTT şubesinden almanız mümkündür. Yapmanız gerek tek şey size en yakın bir PTT şubesine gidip kimlik kartınız ile ya da tc kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlere özel bir e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Alacağınız bu şifre geçici bir şifredir. Sistem sizden otomatik olarak şifrenizi sizin kendi belirlediğiniz karakterleri isteyerek değiştirmenizi isteyecektir. Sizde sizlere uygun bir şifre ile değiştirerek sonsuza kadar bu e- devlet şifresini kullanabilirsiniz. e- devlet sistemine giriş yaparak direkt olarak vergi borç sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkün olacaktır.