Yatak Odası Evde depolama alanları açalım

Evde depolama alanları açalım

28.06.2016 - 11:45 | Son Güncellenme:

Özellikle küçük evlerde her zaman daha fazla ihtiyaç duyulan şeylerden biri de şüphesiz ki depolama alanlarıdır. İşte evinizde çok işe yarayacak depolama alanları açma önerileri...

Evde depolama alanları açalım

Sıcak yaz günlerine girerken battaniyeleri, yorganları, halıları ve kışlık malzemeleri kaldırdığımız zamanlarda bunun eksikliğini daha da çok hissederiz.

Haberin Devamı

Dolap, çekmece, komodin gibi depolama alanları hem işlevsel yapılarıyla hem de dağınıklığı topladıkları ve yaşam alanlarını daha düzenli ve ferah bir görünüme kavuşturdukları için vazgeçilmez tasarım unsurlarıdır. Hatta dekorasyon stiliniz ne olursa olsun her zaman ne kadar çok depolama alanı, o kadar iyi diyebiliriz.

Peki küçük evlerde mobilya yerleşimlerini bile zar zor yapabiliyorken depolama alanlarını nasıl çoğaltacağız? Modern tarzlı, şık ve akılcı çözümlerle evlerimizde artık daha geniş alanlar yaratmak ve kullanılmayan ölü alanları değerlendirmek mümkün.

Evde depolama alanları açalım

Merdiven boşlukları
(Specht Architects / homify.com.tr)

Dubleks evler her zaman geniş metrekarelere sahip olmuyor. Hatta modern şehir apartmanlarında alandan tasarruf etmek amacıyla iki katlı ama küçük ev mimarileri geçtiğimiz yollarda giderek daha da yaygınlaşmaya başladı. Eğer sizin de yeteri kadar depolama alanı olmayan dubleks bir eviniz varsa o halde merdiven boşluklarını değerlendirmeye başlayabilirsiniz! Merdiven boşlukları kullanılmayan ve işlevsiz alanlar olarak özel tasarım çekmece ya da dolaplar yerleştirmek için en ideal bölgelerdir.

Haberin Devamı

Evde depolama alanları açalım

Yatak altları
(Massive Naturmöbel / homify.com.tr)

Pratik fikirlerle tasarlanan yatak karyolaları, yatak altını göz yoran görüntü kalabalığından kurtaran yegane mobilyalar olarak son yılların en gözde yatak odası elemanların biri. Daha önceleri genellikle açılıp kapanabilen bazalı yatak üniteleri kullanılıyordu ancak bu tür yatak ünitelerini istediğiniz her an açmak zaman zaman zor olabiliyordu. Ancak bu tarz yandan açılabilene çekmece tarzında depolama unsurlarına sahip olan karyolalar çok daha şık ve fonksiyonel yapılarıyla öne çıkıyor. Yatak altı çekmecelerinde düzeni sağlamak için için ihtiyaca uygun boyutlarda kutular, sepetler de değerlendirilebilir.

Evde depolama alanları açalım

Yaratıcı fikirlerle benzersiz şıklık
(OOO ????? / homify.com.tr)

Daha fazla depolama alanı yaratmanın en kolay yolu değerlendirebileceğiniz tüm mobilya ve boş alanları değerlendirmek için farklı ve sıra dışı fikirler üretmektir. Örneğin bu resimdeki gibi koridor alanında bir puf ya da bank kullanıyorsanız bu bankın altındaki boş alanı hasır sepetlerle şık ve modern bir ayakkabılığa dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Evde depolama alanları açalım

Tavan eğimine uyumlu dolaplarla tavan arasında giyinme odaları
(Weberontwerpt / homify.com.tr)

Eğer evinizde eski eşyalarınızı koyduğunuz işlevsiz bir tavan arası alanı varsa evinize yapabileceğiniz en güzel şey eski eşyalarınızı bir şekilde tahliye etmek ve tavan arasında kendiniz için muhteşem bir giyinme odası oluşturmaktır. Tavan eğimine uyumlu dolaplarla hem şık ve fonksiyonel bir görünüm elde edeceksiniz hem de bu alana taşınan dolaplarınız sayesinde yatak odanızda da eşsiz bir ferahlık hakim olacak.

Evde depolama alanları açalım

Duvar nişleri ve rafları
(Eliane Mesquita / homify.com.tr)

Duvarlarınız boş mu duruyor? Onlara hem estetik bir görünüm hem de işlev kazandırma istemez misiniz? Farklı modellerde duvar rafları ya da nişleri küçük küçük de olsa pek çok ihtiyacınızı karşılayacak ve özellikle oturma odası gibi “ıvır zıvır” diye tabir edebileceğimiz ortalıkta bulunan küçük eşyaları toplamada muhteşem bir rol üstleneceklerdir. Banyo gibi çoğu şehir evinde son derece dar ve kısıtlı bir alana sahip olan odalarda da bu tarz raf ve nişler vazgeçilmez oluyor.

Haberin Devamı

Evde depolama alanları açalım

Tencere tava askıları
(Silvia Cabrino Arquitetura / homify.com.tr)

Depolama alanı eksikliğinin en çok hissedildiği yaşam alanlarından biri de pek tabii ki mutfaklar. Özellikle yemek yapmayı sevenler için tencere tavaları, yemek takımlarını ve mutfak aletlerini standart mutfak dolaplarına sığdırmak bir hayli zorlaşabiliyor. Mutfağınıza yerleştirebileceğiniz tencere tava askılıkları için bu tür sorunlar için harika bir çözüm. Modern görünümü ve endüstriyel tasarımıyla şehir evlerine sıra dışı bir üslup katan bu tarz askılar farklı tarzlara da uyum sağlayabiliyor.

Daha fazla resim ve seçenek için:

Yazarlar