Evde tereyağı yapmak sandığınız kadar zor değil. Çiğ sütten ayırdığınız süt kaymağıyla tereyağınızı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde tereyağı yapımı için malzemeler:

1 kase süt kaymağı

Süt kaymağı nasıl yapılır?

Çiğ sütü kaynattıktan sonra kısık ateşte üzeri kaymak bağlayana kadar pişirin. Altını kapatıp soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra tencereyi buzdolabında bir gece bekletin. Üzerinde oluşan kaymağı toplayarak kaseye alın.

Evde tereyağı nasıl yapılır?

1 kase süt kaymağını mikserle çırpın. Yağ krema kıvamına gelip sütten ayrılırsa doğru yoldasınız demektir. Kıvam alan yağı süzgece alıp tahta kaşık ile hafifçe bastırın.

Üzerine bir bol miktarda soğuk su dökün. İyice sertleşen tereyağını kalıp haline getirip buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun!